Trump skuffer hotelgigant

Arne Sorenson, øverste chef for Marriott-koncernen, der har overhalet Hilton som verdens største hotelgruppe.

TURISME: Koncernchef med skandinaviske rødder for verdens største hotelkæde utilfreds med at præsident Trump vil begrænse amerikanernes mulighed for at rejse til Cuba. “Dybt skuffende at se de seneste års fremskridt annulleret,” siger Arne Sorenson.

Præsident Donald Trump meddelte fredag, at han vil reducere amerikanernes chance for individuelle rejser fra USA til Cuba – det vil stadig være OK med grupperejser, ligesom amerikanske flyselskaber fortsat kan flyve til øen og USA beholder sin nyåbnede ambassade i Cubas hovedstad, Havana.

Arne Sorenson, koncernchef for Marriott-kæden, mener Donald Trump skal se turisme som strategisk værktøj.

Trump-regeringen vil bl.a. forbyde amerikanske virksomheder fra at indgå forretningsaftaler med cubanske modparter med forbindelser til Cubas militær.

Marriott driver bl.a. hotellet Gaviota 5th Avenue Hotel i Havana, der ejes af Cubas militær, som et Four Points Sheraton.

Efter åbningen mod Cuba under præsident Obama startede ni amerikanske flyselskaber ruter til østaten – hvilket ikke havde været muligt i over 50 år pga. de amerikanske sanktioner mod Cuba. Tre amerikanske flyselskaber har allerede trukket sig – det har vist sig sværere end forventet bl.a. som følge af overkapacitet mellem USA og Cuba.

Præsident Trump ønsker bl.a., at Cuba skal gennemføre frie og internationalt overvågede valg.

Marriott er verdens største hotelkoncern med over 6.000 hoteller. De næste tre år åbner Marriott-koncernen over 1.800 nye hoteller verden rundt med i alt over 300.000 værelser. I dag har kæden 1,2 mio. værelser.

Arne M. Sorenson sagde i maj på lukket pressemøde i Bangkok under World Travel & Tourism Council, at Marriott i september sidste år blev verdens største hotelkoncern, da kæden overtog Starwood-gruppen med bl.a. Sheraton. Dengang havde Marriott 4.500 hoteller og Starwood 1.200. Sammenlagte Marriott og Starwood har over 30 varemærker.

”Det begejstrer og skræmmer mig på samme tid,” sagde Arne Sorenson ved pressemødet til standby.dk om den fortsatte store ekspansion i hotelkæden.

Arne Sorenson har flere gange luftet betænkeligheder ved Donald Trump som præsident. Arne Sorenson mener, at Trump-regeringens ageren på rejseområdet får USA til at fremstå som uvenlig overfor internationale besøgende.

På pressemødet i maj sagde Sorenson, at han er mere bekymret, end han var for et år siden: ”Vi skal naturligvis have så god sikkerhed som mulig – men det er forfærdeligt, at præsident Trump har forsøgt at indføre disse rejseforbud overfor borgerne i seks primært muslimske lande uden at have tilstrækkelige data til rådighed.”

x

Læs Også

Berømt hotel renoveres for millioner

Palace Hotel på Rådhuspladsen i København kunne have været 5-stjernet, men det ønskede Scandic ikke. Nu investerer Scandic tocifret millionbeløb i det ikoniske hotel.

Lufthavnshotel får ny forpagter

Et år efter svensk ejendomsinvestor overtog hotel tæt på Københavns Lufthavn overgives driften fra tirsdag til dansk driftsselskab, som dermed får det hidtil største hotel i sin portefølje.

Nyt Marriott-hotel til København

Til marts næste år åbner hotellet med 228 værelser i Københavns Sydhavn – over to år forsinket. Bag hotellet står dansk hoteldriftsselskab, der er datterselskab til Zleep Hotels.

Hoteller og højskoler måske i Rejsegarantifonden

Når den reviderede pakkerejselov træder i kraft 1. juli kan det betyde, at for eksempel hoteller, der sælger sammensatte rejser, og foreninger, der arrangerer pakkerejser, skal registreres i Rejsegarantifonden.

Københavnsk hotel får ny ejer

Et investeringsselskab har købt bygningen med Best Western Plus Hotel City Copenhagen – hotellets hidtidige direktør skal med sin forretningspartner stå i spidsen. De er interesserede i andre hoteller.

Nordisk premiere på nyt hotelmærke

Radisson skal have sit 3. hotel i den islandske hovedstad – det bliver samtidig nordisk premiere på hotelkædens nyeste varemærke, som der endnu kun er to af i Europa.