Tunesien taber milliarder efter terrorangreb

0

tunesienNEDSMELTNING: Tunesien står til en ordentlig nedtur for turismen, som udgør 15 procent af nationalproduktet, efter massakren på stranden i Sousse, hvor op mod 40 turister blev dræbt. – Udlandet siger stop indtil videre.

Det er de færreste lande, hvor man har udstedt forbud mod at rejse på ferie til Tunesien. Men rigtig mange, heriblandt Danmark, har opfordret til allerstørste agtpågivenhed.

Danske rejsearrangører har hentet deres chartergæster hjem. Nogle ville gerne være blevet for at udvise solidaritet med tuneserne. Storbritannien har evakueret ca. 3.500 efter skuddramaet, hvor en 23 årig ekstremist bare fyrede løs på stranden og formentlig 30 britiske turister blev dræbt.

De danske rejsearrangører har indtil videre aflyst flyvninger resten af året. I går oplyste det tunesiske turistministerium, at man formentlig kommer til at tabe mere end tre milliarder kroner i år på grund af de usikre forhold, som nu er skabt.

Der har også været negative handlinger fra Tunesien selv. Første gang, da man nægtede en passagerer fra Norwegian Cruise Line at gå i land, fordi den pågældende havde israelsk pas. Herefter aflyste krydstogtselskabet alle planlagte anløb resten af sæsonen.

Fore tre måneder siden blev 23 dræbt under museumsbesøg i Tunis, de fleste krydstogtpassagerer på udflugt til museet.

Før det arabiske forår i 2011, da en terrorist sprængte sig selv ihjel med en bombe på stranden i Sousse uden heldigvis at ramme andre, har turisttallet været faldende.

I 2010 var der 6,9 mio. turister i Tunesien, i 2011 faldt det til 4,8mio., og i år bliver det væsentligt lavere. Dejlige strande, skønt vejr og gode hoteller gør det ikke længere.

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz