Tur retur for kabinepersonalet

Kent Hansen.

Kent Hansen.

ÅBEN DØR: Det ser ud til, at over et halvt hundrede af de overflyttede fra kabinen i SAS til Cimber projekt kan vende tilbage allerede efter sommerferien. Ingen ændring af praksis, heller ikke hvis man fortsat er i det nye selskab efter 2017.

Når man læser det hyrdebrev, som den nye chef, adm. direktør Kent Hansen, har skrevet til sine medarbejdere i Cimber-selskabet, er det lige før man med strejken i frisk erindring kan karakterisere det, som Shakespeares ”Stor ståhej for ingenting”.

Det forholder sig, som standby.dk tidligere har skrevet, sådan, at ingen af de overflyttede SAS ansatte vil opleve ændringer.

De kabineansatte, som kommer fra SAS, har stadig de vilkår i overenskomsten med hensyn til løn, per-diem og tjenestegøring i hele overenskomsten frem til marts 2017. Forskellen er, at man har rettighederne som individuelle vilkår og ikke som en kollektiv aftale. Det giver SAS muligheder for ændringer for nyansat personale.

”For at der ikke skal være misforståelser”, skriver Ken Hansen: ”Hvis man som overdraget kabineansat, ikke er tilbudt ansættelse i SAS efter marts 2017, forpligter Cimber sig til at fortsætte med at fastholde de samme vilkår for dem.

I et tænkt scenarie ville det normalt betyde, at man efter marts 2017 ville overgå til Cimber overenskomsten. Dette vil ikke ske. Jeg har haft mange henvendelser om det emne, og det har givet baggrund for en del frustrationer og usikkerhed, og det skal vi forsøge at undgå.”

Så vidt chefen. Noget helt andet er, at SAS ser ud til at få brug for 20-40, som kan vende tilbage inden sommerferien, og yderlige 20-30 efter ferien. Det vil så igen betyde en række nyansættelser i Cimber og må være det, hele øvelsen går ud på. De ansættes efter den bestående og billigere Cimber-overenskomst.

I en kommentar til brevet siger Kent Hansen til standby.dk: ”Jeg forsøger at informere og lægge striden død og sikre vores drift og produktion samt at indfri de løfter, som SAS har givet i forhandlingerne.

Vi skal kunne operere med en konkurrencekraftig omkostningsstruktur. Den skal vi skabe på sigt. Det er dog besluttet ikke at bruge de virksomhedsoverdragede medarbejdere til dette.”