Wonderful Copenhagen vil hjælpe turismeaktører i Region Hovedstaden til at blive bedre til bæredygtighed. Arkivfoto fra Wonderful Copenhagen: Daniel Rasmussen.

Turismeaktører kan få hjælp til mere bæredygtighed

I Region Hovedstaden kan i første omgang fem virksomheder, der sælger produkter eller services til turister, få hjælp til bæredygtighedsprojekter. Bag Sustainable Choice CPH står WoCo.

Med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse gennemfører Wonderful Copenhagen, WoCo, projektet Sustainable Choice CPH, som en del af at gøre København til verdens mest bæredygtige hovedstadsdestination.

I første omgang udvælges fem ansøgere – der er ansøgningsfrist den 10. august klokken 12, skriver WoCo på sin hjemmeside.

Om kravene til ansøgere blandt virksomheder der sælger produkter og service til leisure- som erhvervsturister, skriver WoCo blandt andet i sin ”åbne invitation:”

”I har et forretningsmæssigt potentiale i at omstille til eller arbejde med bæredygtige løsninger. Jeres bæredygtighedsudfordring skal kunne inspirere andre aktører i turismebranchen til nye løsninger eller jeres løsning skal kunne skaleres.”

Bæredygtighed er et konkurrenceparameter
Bæredygtighed er et konkurrenceparameter inden for turisme. Såvel forbrugere som myndigheder og erhvervspartnere stiller i stigende grad krav til, at man som virksomhed arbejder aktivt med virksomhedens bæredygtighedsprofil, hedder det blandt andet fra Wonderful Copenhagen som tilføjer:

”I 2022 har vi mulighed for at tilbyde fem virksomheder individuel sparring og hjælp til at udvikle og teste bæredygtige forretningsmuligheder.

Mens nogle virksomheder har konkrete, veldefinerede bæredygtighedsudfordringer, har andre i første omgang brug for et overblik over, hvor de vil kunne opnå konkurrencefordele i arbejdet med bæredygtighed. Vi har i dette program plads til jer alle, og forløbene tilpasses individuelt til netop jeres behov.”

Ansøgerne skal blandt andet ”leve op til statsstøttereglerne om ikke at have modtaget over 200.000 euro i offentlig støtte de seneste tre regnskabsår,” understreges det.

Der bliver i alt 15 af disse virksomhedsforløb frem til maj 2024. Kommer man på det første hold, er der mulighed for at komme med i en efterfølgende runde.

Relaterede artikler:

Ny miljømærkning skal styrke dansk eventbranche

Nyt partnerskab har fokus på grøn dansk turisme

Vil uddele millioner til dansk turisme