Naturkraft ved Ringkøbing på den jyske vestkyst. Pressefoto for Naturkraft: Bjørn Ellermand.

Turistattraktion til 300 millioner kroner lukningstruet

Den nye oplevelsespark Naturkraft ved Ringkøbing på den jyske vestkyst til 300 millioner kroner kan være lukningstruet. Der kommer kun få af de forventede 280.000 årlige gæster.

Der spekuleres allerede i, om Naturkraft, der åbnede i 2020, bør lukke, skriver Jyllands-Posten.

Turistattraktionen, der har fokus på at fortælle om bæredygtighed, klima og natur, havde sidste år kun 40.000 besøgende – forventningen var 280.000. Projektet til omkring 300 millioner kroner er blandt andet betalt via af offentlige midler. Halvdelen er kommet fra Ringkøbing-Skjern Kommune, mens Region Midtjylland gav 25 millioner kroner.

Ekstra Bladet citerer Jyllands-Posten for, at det diskuteres på rådhuset i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvorvidt Naturkraft bør lukke og slukke.

Sidste forår bad Naturkrafts bestyrelse om yderligere 15 millioner kroner. Pengene var ifølge parkens bestyrelsesformand absolut nødvendige for, at den ikke skulle lukke.

Til Jyllands-Posten siger direktøren for Naturkraft, Peter Sand, at coronakrisen gav parken en udfordrende start. ”Du kan ikke sammenligne os med andre, for vi er begyndt på en bar mark og har forsøgt at opbygge en funktionel organisation og institution samt skabe kendskab under corona. Det har ikke været en let øvelse,” siger han.

Et år med undtagelsestilstand
Også TV 2 Midtvest skriver på sin hjemmeside, at det ikke har været nogen nem start for den nye turistattraktion i Ringkøbing. ”I år kommer vi ud med nul resultat. Det, mener jeg, er positivt i et år med undtagelsestilstand,” siger Peter Sand til TV 2 Midtvest og tilføjer:

”Vi er forberedt på at 2022 også bliver et hårdt år, hvor vi skal kæmpe med næb og klør. Men året efter håber vi på, at alting ser bedre ud.”

Og fra Søren Elbæk, socialdemokratisk viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, lyder det om Naturkraft: ”Naturkraft har haft professionelle bureauer til at estimere besøgstallene på 280.000, og det er jo langt fra det. Så det er skuffende. Jeg tror, at man er nødt til at kigge indad og kigge kritisk på den attraktion, man har skabt, i et forsøg på at hæve besøgstallene. Det er målet nu.”

Fra borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard fra Venstre, kommer der dog mere optimistiske toner: ”Det er jo ikke sådan, at vi knipser i fingrene og så kører for fuld skrue fra første januar i 2022. Der er en bakke, vi skal bestige her, men det tror jeg også på, vi skal lykkes med.”

Relaterede artikler:

Turistdirektør frygter ikke masseturisme

”Disse tabstal går ikke næste år”

De 19 topscorere i de danske destinationsselskaber

Et skridt nærmere nyt Lalandia til 400 millioner kr.