Væksten i turismen til Israel er høj – men det kniber med at få flere hotelværelser. Her er det stranden ved Tel Aviv. Foto: Den Israelske Stats Turistbureau

Turistboom giver Israel flere hotelværelser

Israel ser store stigninger i antal turister og dermed behov for nye hoteller. De kommer ved at reducere bureaukratiet og gøre det nemmere med tiltrængte forøgelser på området.

Turistministeriet støtter hotelbyggeriet i Israel ved at revolutionere forvaltningen på tre nøgleområder – mindre bureaukrati, forbedret rentabilitet for investorer samt tilladelse til opførelse af boutique-hoteller i hidtil uset skala, oplyser Den Israelske Stats Turistbureaus nordiske kontor i Stockholm.

Israels turistindustri boomer, herunder ikke mindst det mellemøstlige hotspot Tel Aviv. Men overnatningskapaciteten i landet er ikke fulgt med. Tilbage i år 2000 havde Israel cirka 47.000 hotelværelser og to millioner udenlandske turister. I 2017 var antallet af hotelværelser kun steget til 55.000, mens besøgsantallet nåede 3,6 millioner gæster om året. Tallene for sidste år er ikke kommet endnu, men her forventede Israel omkring fire millioner udenlandske turister. En vækst på 17 procent i forhold til året forinden.

Og ud fra prognoser fra turistministeriet kommer denne vækst til at fortsætte de kommende år. For at imødekomme turistindustriens stigende behov for flere hotelsenge har turistministeriet søsat nye bestemmelser, der skal gøre det lettere at bygge nye hoteller eller udvide eksisterende, mens der gives prioritet til hotelbyggeri i populære turistområder.

Øget hotelbehov i hele Israel
”Det er en pragmatisk tilgang, der har vist sig effektiv til at imødekommende det øgede indkvarteringsbehov i hele landet. Siden indførelsen af den nye anlægslov med favorable betingelser for investorerne, har interessen fra internationale investorer og forretningsudviklere været overvældende,” siger Nira Fischer, direktør for det israelske turistbureau i Stockholm, og tilføjer:

”Flere af Israels nye hoteller er kommet på listen over de ti bedste hoteller i Mellemøsten.”

I 2017 godkendte turistministeriet tilskud til 35 nye hotelprojekter på tværs af hele Israel med knap 2.600 hotelværelser, en stigning på 33 procent i forhold til 2016.

I år udvides hotellandskabet i Israel blandt andet med fem nye hoteller fra kæden Istorel, fire nye hoteller fra Brown-kæden, mens Six Senses åbner nyt luksusspa og villaresort syd for Negevørkenen.

Samlet er der i denne tid i alt 7.500 nye hotelværelser på vej i hele Israel, her af 2.000 i Tel Aviv – en vækst på over 25 procent i forhold til hvad landets største by i dag har af hotelværelser.

Relaterede artikler:

Israel ser stor vækst fra Norden

Israel mangler flere hoteller

3.611.800 turister besøgte Israel i 2017