Potentiale for flere CPH-ruter til Frankrig

I sommersæsonen 2018 er der 13 ruter fra Københavns Lufthavn til franske lufthavne, og der er potentiale for endnu flere, lyder det fra hovedstadslufthavnen.

Mange veje fører efterhånden til Frankrig.

Tre danske lufthavne har ruter til franske lufthavne, og de tegner sig for i alt 16 ruter i 2018 – inklusiv sommerruter.

Københavns Lufthavn er suveræn etter med 13 direkte ruter til franske lufthavne. Lufthavnen definerer en rute ved, at to lufthavne er forbundet med minimum otte afgange på et år. Det betyder altså, at selv om SAS, Air France og easyJet alle flyver fra CPH til Paris Charles de Gaulle, tæller det kun som én rute.

Uservicerede lufthavne
I 2017 var der også 13 ruter mellem Københavns Lufthavn og franske lufthavne, mens tallet nåede op på 14 ruter i både 2004 og 2005. Fremadrettet er der også potentiale i flere franske forbindelser, lyder det fra Danmarks største lufthavn.

”Der er ikke noget, som tyder på, at vi får færre ruter til Frankrig i fremtiden, snarere tværtimod. Der er stadig flere destinationer, som er uservicerede i dag, og vi ser potentiale i flere nye ruter, ligesom der er ruter, hvor der er potentiale for øget kapacitet i fremtiden – for eksempel flere afgange. Vi ser potentiale i nye ruter til eksempelvis Nantes og Toulouse,” siger Kasper Hyllested, pressechef i Københavns Lufthavn, til STANDBY.dk.

“Frankrig er et vigtigt marked for Danmark. Mange danske virksomheder har behov for forbindelser til Frankrig, og Frankrig er et stort ferieland for danskerne. Samtidig er der et stort turistmarked i den anden retning, altså franskmænd, der besøger Danmark. Særligt for turismen er flere ruter vigtigt, da øget udbud også øger antallet af rejsende.”

Turistråd glad for mange ruter
Fra Danmarks andenstørste by, Aarhus, er der en sommerrute med SAS til Nice. Fra Billund Lufthavn er der en helårlig rute med Primera Air til Nice, ligesom Air France flyver året rundt til Paris Charles de Gaulle fra samme lufthavn.

Ud over disse tre ruter har Københavns Lufthavn altså de resterende 13 ruter til franske lufthavne. Den senest tilkomne er en sommerrute med SAS til den sydfranske destination Toulon-Hyères fra CPH.

”Atout France glæder sig over enhver ny forbindelse mellem Danmark og Frankrig. Direkte flyruter har indflydelse på danskernes valg af feriedestination,” siger Christine Aby, pressemedarbejder i Atout France, til STANDBY.dk.

Herunder kan du se, hvilke konkrete ruter der er fra Danmark til franske lufthavne. Atout France har desuden medtaget den schweiziske lufthavn i Genève, der ligger blot cirka syv kilometer fra den franske grænse:

Sommersæsonen 2018:
Bastia med Norwegian/Langley fra København
Biarritz med SAS fra København
Montpellier med Norwegian fra København
Montpellier med SAS fra København
Nice med SAS fra Århus
Toulon-Hyères med SAS fra København

Hele året:
Basel/Mulhouse med easyJet fra København
Lyon med easyJet fra København
Nice med Norwegian fra København
Nice med Primera Air fra Billund
Nice med SAS fra København
Paris CDG med Air France fra København & Billund
Paris CDG med easyJet fra København
Paris CDG med Sas fra København
Paris CDG med Vueilling fra København
Paris Orly med Norwegian fra København
Genève med easyJet fra København
Genève med Norwegian fra København
Genève med SAS fra København

 

Relaterede artikler:

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

20 nye flyruter til sommerrejsen

Frankrig og Danmark nærmer sig hinanden

Airbnb størst i Frankrig – men ikke på skatten

Frankrig får nyt flyselskab

x

Læs Også

British Airways annullerer 2.000 billige billetter

Over 2.000 passagerer hos det britiske flyselskab har fået deres billetter aflyst fordi billetprisen var for lav, beretter flere rejseagenter over for BBC.

SAS klar med særpriser til erhvervskunder

Med SAS For Business tilbyder selskabet nu små og mellemstore firmaer, de såkaldte SME’er, op til 6 procent rabat, også på indenrigs i USA. SAS Credits er på vej ud.

Ny EU-dom øger flypassagerers ret ved strejker

Trafikstyrelsen i Danmark må ændre praksis efter ny dom fra EU-Domstolen om at strejke hos flypersonale alligevel ikke er en ”usædvanlig omstændighed” – og at passagererne derfor har krav på kompensation.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

5.500 heste på vingerne i Schiphol

Ifølge den hollandske storlufthavn er heste den type pattedyr, Schiphol har flest af om året. Og afhængig af, hvad ejeren vil betale, kan de flyve på economy, business eller first class…

Landshold på indflyvning til Rusland

I disse dage ankommer hovedparten af de 32 landshold der skal spille VM-slutrunden i fodbold, der begynder på torsdag.