Turistchef beder præsident Trump om hjælp

TURISME: Præsident Donald Trump har ikke tydeliggjort, at legitime rejsende til USA fortsat er velkomne og værdsatte. Det Hvide Hus må snarligst rette dette negative indtryk for at beskytte arbejdspladser i USA, lyder det fra USA’s turistchef.

I en debatklumme på CNN skriver Roger Dow, adm. direktør for US Travel Association, der bl.a. organiserer den store internationale årlige fagmesse International Pow Wow for rejsebranchen, om sine bekymringer. IPW holdes i år i juni i Washington D.C.

Roger Dow skriver bl.a., at turisme er blandt USA’s største indtægtskilder af udenlandsk valuta i form af udenlandske turisters brug af dollars på amerikanske hoteller (som Donald Trump ejer flere af), turistattraktioner, shopping osv.

Udenlandske turister brugte sidste år 246 milliarder dollars i USA – over 11 pct. af landets indtægter. Samlet giver turisme over 15 mio. arbejdspladser i USA, oplyser US Travel Association – og, tilføjer Roger Dow, disse arbejdspladser kan af gode grunde ikke eksporteres til f.eks. et callcenter i Bangladesh.

Sidste år havde USA over 77 mio. udenlandske besøgende, der i snit brugte ca. 30.000 kr. på deres rejse.

Roger Dow medgiver i sin debatklumme hos CNN, at præsident Trumps forsøg på begrænsninger af indrejse til USA (fra navnlig muslimske lande) af mange ses som forhindring for at tiltrække flere udenlandske besøgende.

Han opfordrer til fortsat at støtte Brand USA, der reklamerer for at tiltrække udenlandske besøgende til USA – udelukkende finansieret af indtægterne fra Electronic System for Travel Authorization.

”Hvis USA sænker sin markedsføring som rejseland vil konkurrenter som f.eks. Frankrig og Kina med glæde opsamle USA’s andel af internationale rejsende,” lyder det fra Roger Dow.​