Kroatien har i dag flere udbudte ruteflysæder til udlandet end før pandemien, viser ny analyse. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Turistlande i Sydøsteuropa styrket efter pandemien

Albanien, Bulgarien, Cypern, Grækenland, Kroatien og Slovenien er næsten tilbage til fuld styrke i forhold til tiden før pandemien, viser ny undersøgelse om flyudbud og hotelpriser.

Det spanske analysefirma Mabrian Technologies – Travel Intelligence Services har kigget på ruteflyforbindelser og hotelpriser i de seks sydøsteuropæiske lande. Data er blevet sammenlignet mellem 2019, året før pandemien, og hvad status er i dag.

Når det gælder Kroatien, Cypern, Grækenland og Albanien, så har alle fire lande i dag større udbud af flyruter og udbudte sæder end de havde tilbage i 2019, viser i hvert fald opgørelsen fra Mabrian.

I alt er der ifølge analysen i år 7,1 millioner flysæder til og fra Kroatien sammenlignet med 2019, det er en stigning på 16 procent sammenholdt med 2019. Halvdelen af væksten er på flyruter mellem Italien og Kroatien.

Albanien har en vækst i udbudte ruteflysæder på 75 procent fra 2019 til i dag, størst vækst er der kommet på flyruter mellem Tyskland og Albanien.

Der nævnes ingen specifikke tal for Bulgarien, kun en konstatering af, at landet snart er tilbage med lige så mange udbudte ruteflysæder som før pandemien. Til gengæld er Slovenien mere udfordret; landet har i dag kun 58 procent af ruteflykapaciteten som Slovenien havde i 2019.

Stigende hotelpriser
Undersøgelsens kig på hotelpriser i de seks sydøsteuropæiske lande tager gennemsnitspriser for et dobbeltværelse uden morgenmad i perioden fra januar i år og frem til midten af august. Der er kigget på priser i tre hotelstjernekategorier, fra økonomihoteller til luksus: tre, fire og fem-stjernet.

Her viser analysen stigende hotelpriser for alle seks lande fra 2019 til i år.

Størst er angiveligt prisstigninger fra 2019 til i år på hoteller i Bulgarien og Kroatien, mens analysen finder de mindste prisstigninger i Albabien. Her er priserne ifølge undersøgelsen steget fire procent i år sammenholdt med samme periode i 2019 for firestjernede hoteller, mens gennemsnitsprisen for tre- og femstjernede hoteller er steget seks procent, oplyses det.

 

Relaterede artikler:

Græsk turisme er igen på sporet

Cheføkonom: Derfor har danskerne penge til rejser

Storbank: Danskerne bruger mange penge på rejser