Vandretur i området ved Billingebjerget. (Foto: Turistrådet Västsverige | Kron Kommunikation | PR)

Turistråd håber på endnu flere danske gæster

En ny 2.000 kvadratmeter stor spa på det lokale hotel og bedre muligheder for at være aktive i naturen skal bidrage til, at flere turister fra blandt andet Danmark fristes til at besøge Sverige.

Et øget antal danske besøgende er en af de ting, der står på ønskesedlen i de tre svenske områder Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Det er i hvert fald meldingen fra Turistrådet Västsverige, der tager hånd om den lokale udvikling og markedsfører regionen.

Derfor vil man gerne skabe flere grunde til, at danskere skulle vælge at pakke bilen eller på anden vis drage til egnen. Det seneste nye tiltag er, at der er blevet foretaget en omfattende renovering af det historiske hotel Billingehus, der ligger ved byen Skövde, og det omkringliggende naturområde.

Udvider atter til næste år
Billingehus blev i sin tid etableret af ægteparret Arne og Maja Sandberg, der inden da havde grundlagt og solgt tankstationskæden Uno-X. De stammede selv fra området, hvorfor de ønskede at skabe en destination, der trak folk til Billingebjerget og Skövde.

Arbejdet med at bygge hotellet blev sat i gang i 1967, og det stod færdigt i 1970. Udover Billingehus og de tilhørende konferencefaciliteter blev der også anlagt en swimmingpool, tennisbaner, fodboldbane, en skibakke og flere spor til brug for både motions- og langrendsløbere.

I maj er en omfattende ombygning færdig, hvor Billingehus er blevet moderniseret og åbner den såkaldte Earth Spa, som man håber, vil blive et nyt trækplaster. Den er 2.000 kvadratmeter stor og er blandt andet udstyret med tre varme kilder, tørsauna, dampsauna samt afspændingsrum.

Arbejdet fortsætter dog et stykke tid endnu. I 2025 åbner hotellet nemlig en ny bygning med tre pools, en konferencesal, bar og en restaurant på taget.

Skal blandt andet trække danskere til
I tillæg til at hotellet er i færd med at opgradere faciliteterne har området også været gennem et udviklingsprojekt, hvor der er blevet anlagt flere nye mountainbikespor og nye cykelruter, da man – ifølge Turistrådet Västsverige – oplever interesse fra cykelentusiaster.

Skövde Kommune har derudover også arbejdet med at renovere og kvalitetssikre områdets eksisterende muligheder for at vandre således, at man fortsat også kan tiltrække turister, som er på udkig efter den slags naturoplevelser.

Fredrik Lindén, der er administrerende direktør for Turistrådet Västsverige, håber, at man nu kan kapitalisere på de investeringer, der er blevet foretaget i såvel oplevelser på Billingebjerget som de lokale overnatningsmuligheder på hotellet.

”Både aktiviteterne i naturen og alt det, hotellet byder på, er af højeste kvalitet. Området har et kæmpe potentiale, og vi satser og håber meget på at få endnu flere danske gæster hertil, for her kan de få både natur og luksus på samme sted.”


Relaterede artikler:

Naboland oplever interesse fra danske skiturister

Svenske regioner klar med “klima-smart ferie”

Bæredygtige overnatningssteder åbner i Vestsverige