Turisttilbagegang til USA er stoppet

USA, Fort Snelling, Bloomington, Minneapolis

TURISME: I 2016 var der en betydelig tilbagegang i danske og nordiske rejsende til USA, men i de første seks måneder af 2017 har tingene ændret sig til det bedre.

Hos Discover America Denmark sidder man hver måned og holder øje med, hvor mange ankomster, der har været fra Norden og især Danmark.

Tallene kommer med en vis forsinkelse, og nu er juni-tallene, der markerer det første halve år af 2017, endelig nået frem. Her kan man set med danske øjne glæde sig over en fremgang på beskedne 0,9 procent, der repræsenterer 1.398 danske rejsende ud af samlet 152.578.

I 2016 var der en samlet tilbagegang på flere end 27.000 rejsende fra Danmark til USA, og det svarede til et fald på 7,7 procent i forhold til året før.

“Der har aldrig været tvivl om den store danske efterspørgsel efter det amerikanske rejseland. Stigningen understreger nemlig, at den mindre nedgang, man registrerede i det samlede danske besøgstal til USA i 2016, blot var et mindre bump på vejen i den udvikling, som siden 2002 kun har villet en vej – nemlig op,” siger Karin Gert Nielsen, der er direktør i Discover America Denmark.

Fremgang hos flyselskaberne
Kigger man på passagerudviklingen fra de danske lufthavne til USA i første halvår af 2017, er der en samlet stigning på 6,3 procent i forhold til samme periode året før. Det kan indikere, at der er større stigninger på vej, selv om det også er udtryk for, at der er mange rejsende af anden nationalitet, der rejser til og fra USA via København.

”Den konstante stigning vi har været vidne til igennem de seneste mange år taler sit tydelige sprog om, at danskerne vil opleve USA. Når man sammenholder det med antallet af nye ruteåbninger, som har været særligt markant det seneste par år, så var det kun et spørgsmål om tid, før de positive tal igen ville sætte dagsordenen,” lyder det fra Karin Gert Nielsen.

I 2016 var der i alt 1.438.693 ankomster i USA fra Norden og Baltikum, hvor det udelukkende var Island, der kunne byde på fremgang. Største tilbagegang repræsenterede Norge med et dyk på hele 14,3 procent.

Forventninger til US Travel Show
På det danske marked forsøger Discover America Denmark hvert år at bringe amerikanske destinationer sammen med den danske rejsebranche. Det sker ved det årlige US Travel Show, som den 5. marts 2018 holdes for syvende år i træk.

2017-udgaven var rekordstor med hele 88 repræsentanter fra den amerikanske rejsebranche, og forventningerne til næste års US Travel Show er på den baggrund store.

Med tilstedeværelsen af blandt andet Alabama Tourist Department og Nashville CVC vil de amerikanske sydstater for første gang blive eksponeret over for den danske og skandinaviske rejsebranche.

Relaterede artikler:

USA mister udenlandske turister

200 rejsebureauagenter til USA-workshop

Dansk rejseboom til USA