Turkish Airlines afviser kritik

Billeder fra security i Gatwick.

Billeder fra security i Gatwick.

Engelsk presse kritiserer Turkish Airlines for at have fløjet tre uledsagede piger på 15 og 16 år fra London til Istanbul, hvor de frygtes på vej mod Syrien for at gifte sig med ”hellige krigere.” Star Alliance-medlemmet forsvarer sig med, at der ikke er regler om at udlevere disse informationer.

Turkish Airlines kritiseres i engelske medier for ikke at have underrettet myndighederne om at de tre piger forleden rejste alene fra London Gatwick til Istanbul. Ifølge engelske myndigheder skal pigerne fra Tyrkiet til Syrien for at tilslutte sig hellige krigere, ”jihadister,” muligvis for at blive gift med nogle af dem.

De tre piger – Kadiza Sultana på 16 år, Shamima Begum og Amira Abase, begge 15 år – blev fanget på overvågningskameraer i Gatwick lufthavn, hvor de uledsaget gik ombord på fly fra Turkish Airlines, der tillader at ned til 13-årige rejser uledsaget.

Emily Dyer, forsker i islamisme i Henry Jackson Society’s tænketank, siger til avisen Daily Mail: “at noget sådant kan ske viser behovet for øget sikkerhed. Det er chokerende at så unge piger kan rejse uledsaget, men det er sket før. At tre så unge piger kommer til lufthavnen uden f.eks. forældre og skulle til Tyrkiet, naboland til Syrien, skulle have vakt mistanke.”

Turkish Airlines afviser kritikken og siger, at der ikke er myndighedskrav om at udlevere oplysninger om teenagere, der rejser alene.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.