Turkish Airlines afviser kritik

Billeder fra security i Gatwick.

Billeder fra security i Gatwick.

Engelsk presse kritiserer Turkish Airlines for at have fløjet tre uledsagede piger på 15 og 16 år fra London til Istanbul, hvor de frygtes på vej mod Syrien for at gifte sig med ”hellige krigere.” Star Alliance-medlemmet forsvarer sig med, at der ikke er regler om at udlevere disse informationer.

Turkish Airlines kritiseres i engelske medier for ikke at have underrettet myndighederne om at de tre piger forleden rejste alene fra London Gatwick til Istanbul. Ifølge engelske myndigheder skal pigerne fra Tyrkiet til Syrien for at tilslutte sig hellige krigere, ”jihadister,” muligvis for at blive gift med nogle af dem.

De tre piger – Kadiza Sultana på 16 år, Shamima Begum og Amira Abase, begge 15 år – blev fanget på overvågningskameraer i Gatwick lufthavn, hvor de uledsaget gik ombord på fly fra Turkish Airlines, der tillader at ned til 13-årige rejser uledsaget.

Emily Dyer, forsker i islamisme i Henry Jackson Society’s tænketank, siger til avisen Daily Mail: “at noget sådant kan ske viser behovet for øget sikkerhed. Det er chokerende at så unge piger kan rejse uledsaget, men det er sket før. At tre så unge piger kommer til lufthavnen uden f.eks. forældre og skulle til Tyrkiet, naboland til Syrien, skulle have vakt mistanke.”

Turkish Airlines afviser kritikken og siger, at der ikke er myndighedskrav om at udlevere oplysninger om teenagere, der rejser alene.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.