Landsby- og herregårdsuniverset fra DR’s julekalender 2022, der optages på Fyn. Grafik via Destination Fyn: Shortcut.

TV-julekalendere: Destination Fyn ser på Julen 2022

Et nyt samarbejde – Juleøen Fyn – skal fra næste år skabe nyt turisme-fundament de kommende år. Både DR og TV 2 sender nemlig næste år julekalendere optaget på fynske locations.

Et nyt samarbejde mellem FilmFyn, Destination Fyn, Odense Bys Museer og VisitOdense skal trække juleturister til Fyn i julen 2022. Og i årene fremover.

Baggrunden er blandt andet, at både DR og TV 2 næste år sender julekalendere i 24 afsnit, der er optaget på fynske locations. Disse indspilningssteder skal danne ramme om aktiviteter og besøg på Juleøen Fyn, og samtidig skal en stor udstilling på Møntergården i Odense være projektets lokomotiv, hedder det i en fælles pressemeddelelse fra parterne.

”Vi har længe drømt om en blivende julekalenderudstilling for at styrke de afledte effekter af film- og TV-serier optaget på Fyn. Vi ved fra andre dele af landet og udlandet, at film og TV-serier kan tiltrække turister i produktionernes fodspor, og det vil vi gerne arbejde med i forhold til de kommende julekalendere,” siger Klaus Hansen, direktør i FilmFyn.

Samarbejdets primære omdrejningspunkt er ambitionen om en stor julekalenderudstilling på Møntergården i Odense, men også aktiviteter på locations i det fynske land vil indgå i det samlede projekt, Juleøen Fyn. Arbejdet med at finansiere projektet er i gang, og Odense Kommune har netop bevilliget to millioner kroner.

Reason-to-go
Asger Halling Lorentzen, formidlingschef på Odense Bys Museer med blandt andet Møntergården, siger: ”Julekalenderudstillingen er måske ikke en for os klassisk udstilling, men vi ser et stort potentiale i udstillingen og det samlede Juleøen Fyn-projekt. Så vi håber, det vil lykkes at rejse midlerne, så vi kan tiltrække gæster til Fyn og formidle viden om filmproduktion på nye måder.”

Ambitionen er, at julekalenderudstillingen kan vende tilbage år efter år med justeringer og tilpasninger til kommende julekalendere. I første omgang etableres samarbejdet mellem film- og turisme-parterne i en treårig periode.

Fra Destination Fyn, som skal varetage projektledelsen af Juleøen Fyn, siger udviklingschef Laura Raidla:

”Vi ser et potentiale for at tiltrække flere danske gæster til Fyn i julemånederne, og med julekalenderne som omdrejningspunkt for en ny julesatsning tror vi på, at vi kan skabe reason-to-go i stærk kombination med de julemarkeder, lysinstallationer og andre juletiltag, der findes rundt omkring på øen.”

Juleøen Fyn-projektet skal udvikles yderligere, men ideen er, at der ud over en stor julekalenderudstilling om tilblivelsen og virkemidlerne i tv-julekalendere, også skal foregå aktiviteter på locations som Den Fynske Landsby og flere andre steder, hvor julekalenderne er optaget i de fynske kommuner.

Relaterede artikler:

TV-krimiserien Hvide Sande kommer ud i verden

USA-hotelkæde giver Fyn internationalt varemærke

Anders And besøger Fyn og omegn