CRUISE: Royal Caribbean stopper nyt koncept, inden det er kommet i gang, selv om man er startet ombygning på verdens to største skibe.
Verdens næststørste krydstogtselskab, Royal Caribbean Cruise Line, har længere end de fleste holdt fast ved et koncept med spisning i flotte restauranter i to etager med plads til omkring et tusinde gæster to gange hver aften.
Andre er gået nye veje og er ikke linket til faste spisetider og pladser, først af alle (på de store skibe) Norwegian Cruise Line med Freestyle-konceptet.
I år kom så Royal Caribbean med om bord på nybygningen, Quantum of The Seas, hvor spisesalene er erstattet med stribevis af mindre restauranter med forskellige menuer fra amerikanske til asiatiske uden faste pladser.
Rederiet var så fast i troen, at man publicerede, at det nye koncept efterhånden ville blive indført på flere skibe startende med verdens to største krydstogtskibe Oasis og Allure of The Seas.
Den sidstnævnte sejler i Middelhavet til sommer. Oasis har på et kort værftsophold allerede fået ændret nogle lokaliteter, men nu sættes det hele på stop for det, som man har kaldt ”dynamic dining”.
Meldingen fra Royal Caribbean er, at man har brug for mere tid til at studere udviklingen på Quantum of The Seas, inden man foretager sig yderligere.
Det kunne jo være, at stamgæsterne – og dem er der mange af – slet ikke vil af med stemningen i de store imponerende restauranter med glasfacader mod havet.