Tyrkiet byder også på togrejser – her er det Eastern Express-toget, en rejse fra start til slut på lidt under halvandet døgn. PR-foto: Türkiye Tourism Promotion & Development Agency.

Tyrkiet er også til togrejser

Eastern Express-togrejsen har siden 1962 bragt rejsende fra Tyrkiets hovedstad, Ankara, til byen Kars tæt på grænsen til Armenien. Strækningen køres også med toget “Touristic Eastern Express.”

De 1.360 kilometer togrejse med Eastern Express gennem Tyrkiet – fra Ankara til Kars, den sidste tyrkiske by inden grænsen til Armenien, tilbagelægges på godt et døgn.

I 2019 blev der tilføjet endnu et tog på strækningen, så der nu er både selve Eastern Express og den nyere “Touristic Eastern Express,” oplyser det statslige tyrkiske turistråd, TGA, Türkiye Tourism Promotion & Development Agency, i Danmark, Norge og Sverige i en pressemeddelelse.

Nytilkomlingen Touristic Eastern Express har 25 stop langs ruten og en samlet rejsetid på omkring 32 timer. Toget afgår fra Ankara onsdag og fredag – og fredag og søndag fra Kars. Undervejs på turen gøres der fem længerevarende stop af tre timers varighed, i Erzincan, Divrigi og Sivas i øst og Ilic og Erzurum i vest.

På dette tog er der kun sovekabiner, de koster 12.500 tyrkiske lira (cirka 2.800 kroner) hver vej, uanset om man er én eller to rejsende i kupéen.

Stopper hver halve time
Den originale Eastern Express-togrejse har en rejsetid på omkring 26 timer med 52 stop. Toget afgår hver dag i begge retninger fra både Ankara og Kars. Man kan booke siddeplads eller soveplads til priser der starter ved cirka 100 danske kroner.

Kars er den sidste tyrkiske by inden Armenien og kendt for sin arkitektur og historie. I nærheden er det arkæologiske område Ani, der også er på UNESCO-verdensarvslisten for sin historiske og arkitektoniske betydning.

Tyrkiet satte besøgsrekord i 2023
Tyrkiet havde sidste år 56,7 millioner internationale besøgende – en stigning på 10 procent i forhold til 2022.

I år forventer Tyrkiet at tiltrække 60 millioner udenlandske turister og generere 60 milliarder dollars, over 412 milliarder danske kroner, i turismeindtægter.

 

Relaterede artikler:

Tyrkiet vil have tydeligere skandinavisk turismeprofil

Danmarks Statistik: Her er danskernes 22 største rejsefavoritter i udlandet

DSB får nye udenrigsruter og bedre bookingsystem