Mens Tyrkiet i 2022 havde 51,3 millioner udenlandske ankomster fra navnlig ferierejsende, steg tallet sidste år til 56,7 millioner. Her er det en badestrand ved Antalya. Foto fra: Türkiye Tourism Promotion & Development Agency.

Tyrkiet satte besøgsrekord og forventer ny vækst

Tyrkiet havde sidste år 56,7 millioner udenlandske ankomster – det højeste tal nogensinde. I år forventer middelhavslandet at ramme 60 millioner internationale gæster.

De 56,7 millioner udenlandske ankomster sidste år til Tyrkiet var en stigning på 10 procent i forhold til 2022, skriver det statslige tyrkiske turistråd, TGA, Türkiye Tourism Promotion & Development Agency, i en pressemeddelelse.

De udenlandske besøgende, leisure- og forretningsrejsende, brugte 54,3 milliarder dollars i Tyrkiet, oplyses det.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, og har ikke været muligt at få oplyst, hvilke de for eksempel 10 største lande var sidste år, som de udenlandske besøgende kom fra. Men året forinden, i 2022, var der 357.000 ankomster alene fra Danmark, har de tyrkiske turistmyndigheder tidligere oplyst til Standby.dk

Men turistmyndighederne skriver, at foruden sol- og strandferie, er Tyrkiet et oplagt rejsemål for interesserede i kultur, kunst, gastronomi, cykling eller kulturhistorie. I år forventer Tyrkiet at tiltrække 60 millioner turister og generere 60 milliarder dollars i turismeindtægter.

Fokus på bæredygtighed
En medvirkende årsag til stigningen af udenlandske ankomster, fremhæves det, er at Tyrkiet ”har transformeret turismesektoren til at være mere modstandsdygtig og inkluderende, med fokus på tilgængelighed og bæredygtighed.”

I pressemeddelelsen skriver de tyrkiske turistmyndigheder også, at Tyrkiet i 2022 blev første land i samarbejde med “Global Sustainable Tourism Council” (GSTC).

Dette resulterede i projektet Türkiye Sustainable Tourism Program, der fremhæver bæredygtige turismevirksomheder. Programmet omfatter bæredygtige overnatningsmuligheder samt aktiviteter som cykling og vandreruter, for at skabe en tættere forbindelse mellem landets kulturarv og de mennesker, der opretholder den, hedder det.

Tyrkiet vil have tydeligere skandinavisk turismeprofil
Mens promovering af tyrkisk turisme på det danske marked hidtil navnlig har været klaret fra den tyrkiske ambassade i Stockholm, fik det danske repræsentations- og full service-bureau, Related, sidste måned en repræsentationskontrakt med Tyrkiets statslige turistråd.

Related, der har kontorer i Aarhus og Stockholm, skal repræsentere det statslige tyrkiske turistråd, TGA, Türkiye Tourism Promotion & Development Agency i Danmark, Norge og Sverige. Missionen er at gøre skandinaverne bekendt med Tyrkiets mange muligheder – foruden sol og strand, blev det oplyst.

 

Relaterede artikler:

Tyrkiet er også til togrejser

Tyrkiet vil have tydeligere skandinavisk turismeprofil

Danmarks Statistik: Her er danskernes 22 største rejsefavoritter i udlandet