Illustration af det kommende projekt med feriehuse, ferielejligheder og hotellet på havnen på Rømø. Skitse: Überseinsel GmbH/Delugan Meissl Associated Architects.

Tysk investor bag ferieboliger og hotel i Danmark

Ved havnen på Rømø skal der investeres mindst 150 millioner kroner i service- og ferieboliger samt et hotel med 120 værelser. Det vides endnu ikke, hvornår projektet er klar til ibrugtagning.

Det tyske selskab Überseeinsel har af den tyske investor Robert C. Spies købt bygge- og projektgrunden på Rømø Havn. Projektet skulle i første omgang have en række turist- og ferieboliger samt helårsboliger, men siden er planerne udvidet med at hotel med 120 værelser. Første spadestik forventes om et år, men pressemeddelelsen fra Robert C. Spies har ingen dato på forventet ibrugtagning af projektet

Bag projektet står blandt andet Rømø Hafen Immobilien og Business Region Esbjerg, som Tønder Kommune er en del af.

Oprindeligt hvilede projektet på tre ben. Første trin var etablering af serviceboliger til virksomheder i offshore-branchen, ferieboliger til udlejning og/eller salg samt helårsboliger. Men planerne er nu udvidet til også at omfatte et hotel med 120 værelser og forskellige spisemuligheder i feriebyen.

I alt er projektet på 18.000 kvadratmeter, der forventes indgivet ansøgning om byggetilladelse til Tønder Kommune senere i år

Stadig flere tyske turister besøger Danmark
Danmark er i stigende grad blevet et interessant rejsemål for tyske turister som følge af nem adgang, under normale rejseår, og at tyskerne kommer tæt på den danske kystlinje og dermed kyst- og naturturismen.

Ifølge pressemeddelelsen fra Robert C. Spies er antallet af tyske overnatninger i Danmark steget op mod 38 procent fra 2013 til sidste år. Der var i 2019 samlet 16,8 millioner tyske overnatninger i Danmark, hvoraf de 15,9 millioner relaterede sig til kyst- og naturturisme. De fleste tyske turister foretrækker ophold i for eksempel feriehuse i Danmark.

Alene på Rømø var der i 2019 totalt 1,2 millioner turismeovernatninger. For at få flere af disse turismeovernatninger, er der behov for flere overnatningsmuligheder. Det er en medvirkende årsag til planerne om den nye ferieby på Rømø, oplyses det.

Relaterede artikler:

Stor forskel på danskernes feriefavoritter i Danmark

Stor europæisk aktør skal drive dansk milliard-resort

Vil søsætte 1.500 husbåde til turister i Danmark

Danmark får ny feriedestination