Tyskerne har i princippet grønt lys til igen at rejse til blandt andet Mallorca. Men vil det udløse et boom af nye coronasmittede, kan det påvirke for eksempel den danske regerings overvejelse om at lempe de danske rejsevejledninger. Arkivfoto fra Mallorca: Henrik Baumgarten.

Tyske myndigheder uenig om Mallorca som rejsemål

Mangel på koordinering mellem de tyske myndigheder, åbnede for rejser til flere spanske regioner. Det betyder hundredvis af nye flyafgange. Det tyske udenrigsministerium advarer mod rejseboom.

Problemet med et forventet tysk rejseboom til blandt andet Mallorca opstod, da Robert Koch Instituttet (RKI), der har ansvar for kontrol og forebyggelse af sygdom i Tyskland, forleden fjernede seks spanske regioner fra Tysklands højrisiko liste.

Det fik flere tyske flyselskaber til at udbyde mange ekstra flyvninger til blandt andet Mallorca. Men det synes det tyske udenrigsministerium bestemt ikke er nogen god ide. Kun rejsende med en negativ PCR-test får dog lov til at flyve til Mallorca, hvilket er et generelt krav fra de spanske myndigheder, herunder de lokale myndigheder på De Baleariske Øer, hvor smitteniveauet i øjeblikket er meget lavt. Øgruppen tæller udover Mallorca for eksempel også Ibiza.

Hjemmesiden Iamexpat.de skriver, at de tyske myndigheder med udsigt til masser af tyske turister på blandt andet Mallorca forudser, at Spaniens største ø i Middelhavet snart kan betegnes som ”Tysklands 17. delstat.” Mallorca er et af Sydeuropas største rejsemål og blandt andet også populært blandt tyske turister.

Og selv om de tyske myndigheder har advaret mod at tyskerne i stor stil rejser til Mallorca, er salget af rejser eksploderet den seneste tid, efter RKI pillede De Baleariske Øer af listen over højrisiko rejsemål i Europa.

Tysk luftbro til Mallorca i påskeperioden
Sidste weekend meddelte således Lufthansa-ejede Eurowings, at man ville indsætte 300 ekstraflyvninger fra flere tyske lufthavne til Mallorca under den kommende påskeferie. De 300 flyvninger blev hurtigt udsolgt, hvorefter Eurowings udbød yderligere 50 flyvninger.

Også selve Lufthansa har meddelt, at man vil fordoble det planlagte antal afgange fra Tyskland til Mallorca. Og den tyske rejsegigant TUI har oplyst til tyske medier, at TUI på få dage fik flere bookinger til Mallorca end man havde i samme periode i 2019, året før coronakrisen. Ifølge tyske medier har blandt andet flyselskaberne Condor og Ryanair indsat ekstra fly til Mallorca.

Udenrigsministeriet advarer om rejseboom
Det tyske udenrigsministerium har advaret mod de mange hundrede ekstra flyvninger til Mallorca. Ministeriet siger, at ændringen i den tyske rejsevejledning, der blandt andet betyder, at rejsende ikke længere skal i karantæne ved hjemkomsten til Tyskland, ikke skulle ses som en opfordring til at rejse til Mallorca.

Tyskland og flere andre europæiske lande står foran en formentlig tredje coronabølge. Den advarsel kommer fra netop Robert Koch Instituttet i Berlin, der advarer om, at det tyske smittetal kan vokse med 20 procent om ugen.

”Vi er lige præcis på kanten af den tredje bølge. Det kan ikke længere bestrides. På dette tidspunkt har vi lempet restriktionerne, og det fremskynder den eksponentielle vækst,” siger epidemiolog fra Robert Koch Instituttet ifølge TV 2.

Den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, sagde forleden til journalister: “Rejser er en af de faktorer der betyder mere kontakt mellem mennesker, så jeg håber alle vil handle ansvarligt og tænke sig godt om.”

Udover Mallorca har tyskerne angiveligt også genåbnet for rejser til regionerne Valencia og Murcia, dele af Portugal, herunder landets næststørste by, Porto. Også Nordjylland er i princippet omfattet, men der er stadig lukkede danske grænser.

Relaterede artikler:

Indsætter 300 ekstra fly til Mallorca i påsken

Vil åbne for turister fra midten af maj

Dato for genåbning gav boom i britisk rejsebranche