Vilde heste i Naturpark Barnim i delstaten Brandenburg tæt på Berlin. Foto for Tysk Turist Information: Frank Liebke.

Tyskerne sætter navn på de smukkeste vandreruter

Gennem foråret kan de tyske forbrugere stemme om hvilken af ti nominerede vandreruter, der i år skal have prædikatet Tysklands smukkeste vandrerute. En af kandidaterne er tæt på Berlin

Afstemningen om ”Deutschlands Schönster Wanderweg” er opdelt i to – vandreruter, der kan klares på en dag, og ruter, der skal gøres over flere dage. Bag afstemningen, der løber til udgangen af juni, står magasin for vandreglade i Tyskland, Wandermagazin.de

En af kandidaterne, som fremhæves af det nationale tyske turistkontor i Danmark, Tysk Turist Information, er vandreruten ”Rund Schorfheide” i delstaten Brandenburg, der ligger rundt om Berlin.

Brandenburg er, ifølge Tysk Turist Information, med sine 3.000 søer den mest vandrige delstat i Tyskland, og de mange vandområder skaber en enestående natur, som bedst opleves til fods, oplyses det.

Delstaten Brandenburg har mange gode vandrestier, og ruten ”Rund Schorfheide” er opdelt i syv cirkulære etaper, der hver tager fem-otte timer.

Bo Schou Lauridsen, chef for Tysk Turist Information i blandt andet Danmark, siger i en pressemeddelelse: ”Ruten imponerer med sit landskab formet af istiden, overdådige skove og smukke vandområder. Alle etaper har hvert sit tema og fører gennem øko-landsbyer, klostre og gamle skibsbyer.”

Bøgeskov på verdensarvsliste
Ruten ”Rund Schorfheide” begynder i Eberswalde, en times kørsel nord for Berlin. Herfra går turen gennem Barnim Naturpark til Schorfheide, et af de største skovområder i Brandenburg. Her ligger også bøgeskoven, Grumsin, der er på UNESCO’s liste over verdensarv. Ruten fortsætter gennem Schorfheide-Chorin Biosfærereservatet, før den ender i Eberswalde.

”Der er så mange smukke naturoplevelser i vores store sydlige naboland, og det bliver spændende at se hvem, der løber med sejren, når vinderen af ”Tysklands smukkeste vandresti 2022’ kåres til juni,” siger Bo Schou Lauridsen og tilføjer: “Brandenburg er et oplagt mål for en miniferie eller en weekendtur. Her er lidt for enhver smag.”

Skal ferien være aktiv, er Fläming-ruten et godt bud, for det flade landskab er som skabt til cykler og rulleskøjter. Ruten er et 230 kilometer langt netværk af stier, der kan benyttes på hjul eller til fods i løbesko eller vandrestøvler, oplyser turistchefen.

På listen over oplevelser er også Gräbendorfer See ved Biosfærereservatet Spreewald. Gräbendorf var oprindeligt en landsby, centreret omkring en brunkulsmine. Minen lukkede, og i 1996 lod man den gamle mine og den tidligere landsby oversvømme. Vandkvaliteten er god, og Gräbendorfer See er især kendt for sine mange husbåde, som også kan lejes af turister.

Alle kandidaterne til prisen ”Deutschlands Schönster Wanderweg” kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Rejsebrancheforeninger havde premiere på nyt tiltag

Tidligere industriområde er blevet tysk ferieparadis

Stor forskel på nationale turistråds synlighed