Tyskland er ved at genåbne sine grænser, så turister fra andre europæiske lande kan komme tilbage til det store rejseland. Her er det Saarschleife ved Saar-floden. Pressefoto: Tysk Turist Information, Deutsche Zentrale für Tourismus.

Tyskland overvejer at erstatte rejseadvarsler

Den tyske regering vil i dag drøfte mulig ændring af de tyske rejseadvarsler, så de for blandt andet EU-landene går fra egentlige rejseadvarsler til blødere rejsevejledninger for konkrete områder.

Den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at den tyske regering på dagens ministermøde vil drøfte muligheden for at nedtone Tysklands gældende egentlige rejseadvarsler til mere blødt formulerende rejsevejledninger.

Tyskland er langt fremme med at ophæve egentlige rejseadvarsler til de europæiske lande, disse blev indført i marts for at reducere smitten af coronavirussen.

Tyskland vil stadig beholde sine globale rejseadvarsler, men vil, hvis den tyske regering vedtager forslaget, med den mulige kommende opblødning for de europæiske lande, gå fra at have egentlige rejseadvarsler med mere detaljerede og konkrete rejsevejledninger for de europæiske lande og regioner.

Dermed har tyske statsborgere noget konkret at forholde sig og rådgivning om, hvilke områder og regioner i Europa de kan rejse til og hvilke, de stadig bør holde sig fra, siger den tyske udenrigsminister.

Bliver de tyske ændringer en realitet, vil de omfatte de øvrige 26 EU-lande samt Storbritannien, Island, Norge, Schweiz og Liechtenstein.

Tyskland genåbner sine grænser
Egentlig var det planen at Tyskland ville hæve sine rejseadvarsler fra 15. juni, men det tidspunkt er nu blevet rykket frem. Tyskland har allerede åbnet sine grænser til flere nabolande. Grænsen mellem Danmark og Tyskland åbnes fra dansk side netop den 15. juni. Danmark kræver dog, at turister fra Tyskland – samt Norge og Island – booker mindst seks overnatninger i Danmark som betingelse for at få adgang til Danmark.

Denne seks-dages regel har mødt stor modstand i store dele af den danske rejsebranche. Sommerhusudlejerne vil få glæde af den, men mange andre områder i turismebranchen vil ikke, blandt andet fordi tyske turister ofte kun er nogle dage på ferie i Danmark, for eksempel forlængede weekender.

Relaterede artikler:

Dansk turisme skælder ud over 6-dages regel

EU har mange forslag til at genåbne grænser

Derfor er tysk og norsk turisme så vigtig i Danmark