Udsigt til bilkøer på Lillebæltsbroen

Den nye Lillebæltsbro åbnede i 1970.

Vejdirektoratet skal beskytte Lillebæltsbroens bærekabler i tilfælde af brand. Arbejdet udføres fra på fredag og frem til december – det kan i perioder skabe bilkøer på strækningen ved broen.

Arbejdet udføres i to etaper og begynder i broens sydside, hvor broens nødspor og den tunge vognbane lukkes mens arbejdet står på. Trafikken vil således blive ledt ind på to spor i østgående retning.

Arbejdet i broen sydside forventes afsluttet i oktober, hvorefter arbejderne flyttes over i broens nordside med tilsvarende begrænsninger for trafikken.

Broens bærekabler skal brandbeskyttes op til en højde svarende til 10-12 meter over kørebanen. Arbejdet udføres derfor fra lifte og stillads.

Brandbeskyttelsen består af isoleringsmåtter, som fastgøres rundt om det eksisterende bærekabel og rustfrie stålkapper, som spændes uden på, oplyser Vejdirektoratet.

Lillebæltsbroen, også kaldet Den nye Lillebæltsbro, er en sekssporet motorvejsbro mellem Jylland og Fyn, der blev indviet i 1970. Broen er 1.700 meter lang, 33,3 meter bred og har et frit spænd på ca. 600 meter.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.