Udsigt til bilkøer på Lillebæltsbroen

Den nye Lillebæltsbro åbnede i 1970.

Vejdirektoratet skal beskytte Lillebæltsbroens bærekabler i tilfælde af brand. Arbejdet udføres fra på fredag og frem til december – det kan i perioder skabe bilkøer på strækningen ved broen.

Arbejdet udføres i to etaper og begynder i broens sydside, hvor broens nødspor og den tunge vognbane lukkes mens arbejdet står på. Trafikken vil således blive ledt ind på to spor i østgående retning.

Arbejdet i broen sydside forventes afsluttet i oktober, hvorefter arbejderne flyttes over i broens nordside med tilsvarende begrænsninger for trafikken.

Broens bærekabler skal brandbeskyttes op til en højde svarende til 10-12 meter over kørebanen. Arbejdet udføres derfor fra lifte og stillads.

Brandbeskyttelsen består af isoleringsmåtter, som fastgøres rundt om det eksisterende bærekabel og rustfrie stålkapper, som spændes uden på, oplyser Vejdirektoratet.

Lillebæltsbroen, også kaldet Den nye Lillebæltsbro, er en sekssporet motorvejsbro mellem Jylland og Fyn, der blev indviet i 1970. Broen er 1.700 meter lang, 33,3 meter bred og har et frit spænd på ca. 600 meter.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.