Udsigt til mange flere IC4-aflysninger

DSB arbejder fortsat på at gennemgå IC4-togene for tekniske fejl. Det betyder flere aflysninger og ændringer over størstedelen af landet.

De hårdt prøvede togpassagerer må væbne sig med tålmodighed. DSB oplyser, at man bliver nødt til fortsat at aflyse og ændre afgange helt frem til den 26. marts.

Det skyldes, at samtlige IC4-tog skal gennemgås for en mulig teknisk fejl, som har ramt enkelte togsæt den seneste tid.

Det betyder, at myldretidstogene mellem Kalundborg og København og Nykøbing Falster og København er aflyst. Det samme gælder for hverdagsforbindelserne i myldretiden mellem Aarhus og Fredericia. Samtidig er regionaltogene på Vestfyn afløst af busser og enkelte lyntogsafgange mellem landsdelene udgår.

Det var en hydraulikpumpe, der rev sig løs på et IC4-tog tirsdag, der fik DSB til at tage alle IC4 togsæt ud af drift, fordi samme fejl opstod i et lignende togsæt to uger før.

DSB besluttede for nylig at tage IC4-togene helt ud af produktionen i 2024, men der er brug for togene indtil da – primært i regionaltrafikken.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.