Udskiftning i DRF-bestyrelse

Danmarks Rejsebureau Forening holdt i fredags sin årlige generalforsamling, der blandt andet bød på tre nye bestyrelsesmedlemmer. Næstformand Jahn Schapiro fra Profil Rejser trådte ud efter 11 års indsats og afløses af Jesper Schou, der er direktør i den anden store danske turoperatør, Billetkontoret.

Et andet garvet DRF-bestyrelsesmedlem, Thorkild Højvig, havde ligeledes besluttet at otte års indsats måtte være tilstrækkeligt. Han blev erstattet af Henrik Thomassen, fhv. direktør for 65-Ferie og endelig blev Ole Svendsen nye bestyrelsesmedlem, til afløsning af Peter Rasmussen, tidligere VIA Travel.

Bestyrelsen i DRF sammensættes af et medlem fra hver af de fem fraktioner i foreningen. Desuden vælges der hvert andet år ny formand i foreningen. Den nuværende DRF-formand, Jesper Ewald fra FDM Travel, var ikke på valg i år.

På generalforsamlingen vedtoges et forslag om at udvide bestyrelsens beføjelser i et forsøg på at lette adgangen for nye medlemmer, der ikke i dag opfylder samtlige kriterier for medlemskab. Det kan for eksempel være rejsebureauer, der ikke har en fast kontoradresse i Danmark, men som alligevel opererer på det danske marked og ønsker medlemskab.

Generalforsamlingen markerede foreningens 70 års jubilæum, og bestyrelsen havde i den anledning indstiftet en pris, der gives til personer eller virksomheder i branchen, der har ydet en ekstraordinær indsats. Prisen med det klingende navn ”Stand By” prisen er på 10.000 kr. og beløbet tages fra det beløb, branchebladet Stand By indsamlede til DRF da foreningen for 10 år siden fejrede 60 års jubilæum. Første prismodtager blev Ole Egholm, som blev belønnet for sin indsats gennem mange år med at udarbejde nøgletalsanalyser for de 100 største danske rejsebureauer.

I forlængelse af generalforsamlingen holdt Jens Wittrup Willumsen, tidligere viceadm. direktør i SAS Danmark og nu investor i bl.a. fly-søgemaskinen Momondo.dk et indlæg om de danske rejsendes forbrugeradfærd i de kommende år. Stand By bringer i sin majudgave et fyldigt uddrag af Willumsens forudsigelser og debatten efter generalforsamlingen.

Skrevet af web-redaktionen