Ukraine-krise sender krydstogtpris i bund

eurodamCRUISE: Endnu ingen officiel forklaring på, hvorfor danskerne nu kan købe, hvad der kan kaldes årets krydstogt til St. Petersborg for langt under halvdelen af prisen, men formentlig svigter utrygge amerikanere. Fire afgange fra Københavns Havn udbudt til chokpriser med Holland-America Cruise Line.

Netop som Københavns Havn i dag åbner den nye kaj og tre nye terminaler ved en festlighed, som understreger byens betydning som krydstogthavn, kommer de første varsler om, hvad der kan ske, hvis krisen mellem Ukraine og Rusland tilspidses.

De første afgange i maj og juni har nogle selskaber sat på rent udsalg mellem København og Baltikum. Netop nu stærkest med et af Holland-Americas flotteste skibe, Eurodam, i 12 dage fra København til Baltikum for 3.800 kr. inklusive fuld forplejning og underholdning.

Hvis man ønsker en udvendig kahyt med balkon – og det bør alle – koster det blot 760 kr. ekstra. Hertil kommer, at man får 100 dollar i lommepenge til brug om bord. Skulle man have et barn med er prisen 100 kr.

Der er foreløbigt fire afgange til de priser 11.og 23. maj samt 14. og 26. juni. Inden lukketid i går var der endnu pladser. ”Vi har nærmest ligget vandret, siden vi kom ud med tilbuddet og størst har efterspørgslen været til den sidste afgang i juni”, var svaret i aftes fra How2Cruise i København.

”Vi kan vist godt kalde det ”årets rejsetilbud”, siger adm. direktør i Bella Vista Travel, Jesper Boas Smith. ”Vi kan have en stærk formodning om, at amerikanske passagerer er begyndt at ændre rejseruter på grund af urolighederne. Det har vi set før, og det betyder straks slagtilbud.

Det er helt klart, det allerede har påvirket krydstogterne i Sortehavet med ruteomlægninger. Ydermere sælges nogle afgange i maj og juni ture med deluxe skibe fra Seabourn i såvel Sortehavet som Baltikum til priser langt under normalen,” fastslår han.