Uluru lukkes

De skilte, der opfordrer turister til ikke at bestige Uluru – også kaldet Ayers Rock – har ikke været tilstrækkelige. Den oprindelige befolkning, aboriginerne, anser bjerget for helligt, så nu har den australske regering besluttet at gøre bestigning ulovlig, skriver BBC ifølge ekstrabladet.dk.

”Det er et betydningsfuldt sted og ikke en legeplads eller forlystelsespark som Disneyland. Hvis jeg rejser til et andet land, og der er hellige steder, så klatrer jeg heller ikke op på det. Jeg respekterer det”, siger Sammy Wilson, der er formand for Uluru-Kata Tjutu National Park, hvor Uluru ligger.

Aboriginerne har længe ønsket bjerget lukket på grund af dets kulturelle betydning, og derfor opfordrer Sammy Wilson folk til at fejre det kommende forbud:

Flere end 250.000 besøger årligt Uluru. Selv om stenen er et af Australiens bedst kendte turistmål, så tyder statistikken på, at færre og færre turister bevæger sig op på den. Forbuddet træder i kraft fra oktober 2019.

Qatar Airways øger igen på Australien

Direkte fly fra Europa til Australien

Historisk billige billetter til Australien

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.