Universal overvejer en stor forlystelsespark en times kørsel fra London. Blandt attraktionerne hos Universal Orlando Resort i Florida er Hogwarts Castle med inspiration fra Harry Potter. Wikipedia-foto: Rstoplabe14.

Underholdningsgigant overvejer ny forlystelsespark

Universal Studios, der i forvejen har store forlystelsesparker i Californien, Florida og Asien, arbejder med planer om en stor park i nærheden af Luton-lufthavnen tæt på London.

Universal Studios har reserveret et stort område i engelske Bedfordshire til en mulig, kommende forlystelsespark. Arealet er på over 200 hektar, svarende til knap 300 fodboldbaner – til sammenligning fylder Tivoli i København ”kun” lidt over otte hektar.

Området for den mulige nye forlystelsespark ligger omkring to timers transport fra halvdelen af den engelske befolkning, knap 60 millioner. Og under en times transport fra selve London, og er blandt andet tæt på Luton-lufthavnen nord for London, skriver Travel Weekly.

Går alt efter planerne, kan Universals Studios Bedford åbne allerede i 2030, som Universals sjette forlystelsespark. Der er tre i USA, en i Californien og to i Florida, samt en i såvel Beijing, Japan som Singapore. De to primære forlystelsesparker i USA trækker årligt hver omkring 10 millioner besøgende.

En talsperson fra Universal bekræfter overfor lokalavisen Bedford Independent, at man har købt landområdet i Bedfordshire, men at man endnu kun er i de tidligere stadier af sine forundersøgelser og vurderinger af, om man skal gå videre med projektet.

Der vil gå flere måneder før beslutningen træffes, lyder meldingen.

Andre attraktioner i nærheden
Hvad der tilsyneladende taler for den engelske forlystelsespark er, at den udover tætheden til London, vil ligge i nærheden af for eksempel Harry Potter Studios ved Watford og universitetsbyerne Oxford og Cambridge.

Talspersonen fra Universal siger også: ”Universal kigger altid efter nye steder verden over, også i Europa, til nye forlystelsesparker. Og England er tiltrækkende. Her er en stor befolkning, en stor turismebranche og tæthed til resten af Europa.”

Selve Universals forlystelsesparkkoncern ejes af Comcast Corp., der blandt andet også er på vej med nye forlystelser i Las Vegas med et horror-tema, mens det bliver mere fredeligt i Frisco i Texas, hvor man vil åbne Universal Kids Resort.

 

Relaterede artikler:

Forlystelsesparker topper attraktioners omsætning

Disney investerer over 417 milliarder kroner

Kæmperesort passerer 10.000 hotelværelser