Unge glemmer stadig rejseforsikringen

jyskOver 4% rejser fortsat uden rejseforsikring, viser en spørgeundersøgelse med knap 1.600 respondenter, som Jysk Rejsebureau har foretaget. Det gælder især blandt de unge.

De vælger måske at spare rejseforsikringen væk på den første store udenlandsrejse. Det kan dog ende med at blive en meget dyr affære, og der er ingen økonomisk hjælp at hente fra de danske myndigheder:

”Hvis man ikke har en forsikring og kommer ud for en ulykke, bliver syg eller anholdt på rejsen, kan Udenrigsministeriet give praktisk bistand som hjælp til kontakt af pårørende eller advokat, men kan hverken betale eller lægge ud for udgifter til læge, hospital, advokatbistand eller hjemrejse. Selv om det lykkes den unge, eller familien, at samle midler til udgifterne, kan regningen blive ruinerende. Derfor er en rejseforsikring så vigtig”, siger Centerchef i Udenrigsministeriets Borgerservice, René Dinesen.

Han bakkes op af SOS International, der hver dag henter – forsikrede – danskere hjem fra verden, når de er kommet til skade: ”Hvis man f.eks. befinder sig i USA og kommer slemt til skade, kan det koste op til en million kroner at få et ambulancefly hjem til Danmark, og selv mindre uheld som et brækket ben eller en mavevirus, der kræver en hospitalsindlæggelse, kan koste mange tusinde kroner. Det er penge, man selv skal betale, hvis man ikke er dækket af en rejseforsikring”, fortæller Karin Tranberg, vicepræsident i SOS International.

Fra 2011 til 2015 steg andelen af kunder i alderen 18-24 år med 78% hos Jysk Rejsebureau, der konsekvent opfordrer alle til at købe rejseforsikring. Det vælger langt de fleste at gøre, men der er fortsat unge, som satser på, at uheldet ikke rammer netop dem.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.