Unge glemmer stadig rejseforsikringen

jyskOver 4% rejser fortsat uden rejseforsikring, viser en spørgeundersøgelse med knap 1.600 respondenter, som Jysk Rejsebureau har foretaget. Det gælder især blandt de unge.

De vælger måske at spare rejseforsikringen væk på den første store udenlandsrejse. Det kan dog ende med at blive en meget dyr affære, og der er ingen økonomisk hjælp at hente fra de danske myndigheder:

”Hvis man ikke har en forsikring og kommer ud for en ulykke, bliver syg eller anholdt på rejsen, kan Udenrigsministeriet give praktisk bistand som hjælp til kontakt af pårørende eller advokat, men kan hverken betale eller lægge ud for udgifter til læge, hospital, advokatbistand eller hjemrejse. Selv om det lykkes den unge, eller familien, at samle midler til udgifterne, kan regningen blive ruinerende. Derfor er en rejseforsikring så vigtig”, siger Centerchef i Udenrigsministeriets Borgerservice, René Dinesen.

Han bakkes op af SOS International, der hver dag henter – forsikrede – danskere hjem fra verden, når de er kommet til skade: ”Hvis man f.eks. befinder sig i USA og kommer slemt til skade, kan det koste op til en million kroner at få et ambulancefly hjem til Danmark, og selv mindre uheld som et brækket ben eller en mavevirus, der kræver en hospitalsindlæggelse, kan koste mange tusinde kroner. Det er penge, man selv skal betale, hvis man ikke er dækket af en rejseforsikring”, fortæller Karin Tranberg, vicepræsident i SOS International.

Fra 2011 til 2015 steg andelen af kunder i alderen 18-24 år med 78% hos Jysk Rejsebureau, der konsekvent opfordrer alle til at købe rejseforsikring. Det vælger langt de fleste at gøre, men der er fortsat unge, som satser på, at uheldet ikke rammer netop dem.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.