United Airlines har tabt i Seattle

1024px-SeaTacTerminalNLUFTFART: Længe efter, at SAS har forladt Seattle, opgiver Star Alliance partner nu flere ruter og fyrer 260 kabineansatte. Vinderen er Alaska Airlines og Delta.

Man kan bruge den store lufthavn i Seattle i USA til mange ting. Et godt udgangspunkt over Stillehavet til Japan eller til megen lokaltrafik ned langs den amerikanske vestkyst fra den canadiske grænse til den mexicanske.

SAS lukkede ruten, fordi den var for lang for både fly og besætning til at skabe økonomi. Det var mange danske bureauer kede af. Det samme var tilfældet i Norge. Selv om SAS måske åbner en ny rute til USA allerede næste år, bliver det nok længere mod syd.

United har netop besluttet at nedlægge sin base for personalet og fyre – eller tilbyde flytning – af 260 kabineansatte. Det har ifølge The Seattle Times skabt meget uro. De ansatte er tilbudt at rykke ned til San Francisco eller modtage ca. 600.000 kr. i fratrædelsesløn.

På de kanter er det ikke nogen hemmelighed, at United har tabt slaget til Delta Air Lines og til det dominerende flyselskab i lufthavnen, Alaska Airlines. Samtidig har United lukket sin direkte langrute til Tokyo fra Seattle og overgivet ruten til partneren i alliancen, All Nippon Airways.

Megan McCarthy fra United siger til bladet, at målet for nedskæring i selskabet, er at sige farvel til mindst 2.100 kabineansatte ud af 23.000.