Upopulær tysk overtagelse af græske lufthavne

barcelona lufthavn fly 1LUFTHAVNE: Både i Grækenland og i andre Middelhavslande er startet en giftig debat om Fraports overtagelse af 14 græske lufthavne.

Det er næsten lige meget, hvor mange penge tyskerne pumper ind i hjælpemidler til grækerne, så bliver det misforstået. Det har Berlingskes korrespondent i Barcelona kigget på.

Baggrunden er det tvungne udsalg af Grækenlands ejendomme, herunder 14 lufthavne, hvor tyske Fraport overtager driften.

Således skriver et spansk parlamentsmedlem på Twitter: ”Det handler hverken om redningsplaner eller solidaritet med Grækenland. Det ligner mere afpresning og udplyndring.”

Andre kommentatorer i Sydeuropa hæfter sig ved, at Fraport, som driver Frankfurt Lufthavn, er fra delstaten Hessen, der er hovedaktionær i Fraport. På den måde er de privatiserede græske lufthavne i en vis forstand kommet under offentlig tysk kontrol.

Noget synes imidlertid at halte for de ivrige sydeuropæere, som ikke har været synderligt ivrige efter at hjælpe Grækenland.

Og hvad forbrugerne angår skal de være glade for, at Fraport nu kan få sat skik på både logistik og service i de græske lufthavne. Det er hårdt tiltrængt