Acapulco (Foto: ReyungCho | CC 4.0)

Uroligheder truer turismen i Mexico

Der har især været dramatisk kriminalitet i Acapulco og Cancun, hvor både krydstogter og danske turister holder til. Udenrigsministeriet nøjes med blød advarsel.

Der er løbet meget vand i Stillehavet siden Elvis Presley sammen med Ursula Andress i 1960 indspillede filmen ”Fun i Acapulco”, som viste de pragtfulde strande og omgivelser. En snes år efter filmpremierne var det fortsat et af de mest populære feriesteder i verden. Men især efter årtusindskiftet er det gået jævnt ned ad bakke med stigende kriminalitet og nedslidte hoteller.

Nu er det barsk virkelighed med skræmmende kriminalitet. Ifølge Caribbean News, blev 16 dræbt i sidste uge i et opgør mellem bander, heriblandt seks politifolk. Dagen efter skød mænd på vandscooter efter folk på stranden, dog uden at såre nogen.

I Cancun er op mod 100 blevet såret eller dræbt  i forbindelse med lokale uroligheder siden årsskiftet. Det er ifølge de lokale nyheder ikke tale om terror, men kriminalitet som tager til mange steder i Mexico.

Det bliver aldrig det samme
”Turisterne holder sig ikke væk, men det bliver aldrig som det var engang, ” siger en taxachauffør til UK` s Telegraph. ”Folk tror på alt, hvad de læser i avisen, men for os lokale går livet videre.. Og turisterne svigter ikke endnu”.

Det sidste bekræftet af de officielle tal med 1,7 millioner turister i Acapulco sidste år, og tegn på rekord i år til mere rolige områder, blandt andet langs den mexicanske vestkyst. Primært fordi amerikanerne ikke svigter, som de gjorde i 90´erne, da staten gik fallit.

Der kommer også forvirrende budskaber fra Acapulcos turistmyndigheder netop nu med advarsel om ikke at opholde sig i området ”selv om vi garanterer højeste sikkerhed”, som det hedder.

De mexicanske turistmyndigheder afdramatiserer forholdene både i Acapulco og Cancun. ”Det er kun i ganske få tilfælde, at udlændinge mærker eller påvirkes af uroligheder, ”hedder det.

Den danske advarsel
I Udenrigsministeriets rejsevejledning fastslås det, at det overordnede sikkerhedsniveau for Mexico ikke er ændret.

”Du bør være forsigtig på grund af risikoen for kriminalitet i delstater, der grænser op til USA og for eksempel i staten Guerrero (Acapulco), hvor der ofte er voldelige sammenstød mellem narkokarteller og lokale sikkerhedsmyndigheder, ” skriver Udenrigsministeriet.

Og under kriminalitet hedder det i rejsevejledningen:” Du bør være forsigtig på grund af risikoen for kriminalitet, tyveri, røveri og voldelige overfald, der er udbredt i Mexico.

Ved populære turiststeder som Cancun og Acapulco er seksuelle overgreb i stigning. Køb selv dine drikkevarer på barer og natklubber og hold dem under opsyn. Der kan blive tilsat bedøvende stoffer.”

Det vil nok være en god ide at rådføre sig med sit rejsebureau inden ferien i Mexico planlægges i detaljer.

x

Læs Også

Endnu mere for pengene i Tyrkiet

Den stærkt dykkede tyrkiske valuta gør det endnu billigere for turister. Dagligvarer, der for 3 måneder siden kostede hvad der svarede til 153 danske kroner, koster i dag 90 kroner.

Danmark blandt Berlins største turist-leverandører

I årets første seks måneder var der 93.300 danske ankomster til den tyske hovedstad – Danmark er 7. største land i udenlandske ankomster. I alt havde Berlin i årets første halvår en fremgang på 4,4 procent.

Færre charterpassagerer i danske lufthavne

Sidste måned var der 31.000 færre charterpassagerer i Danmarks tre største lufthavne end i juli sidste år. ”Men der er en god forklaring,” siger formand for charterselskabernes brancheforening.

Bravo Tours får stor vækst til Tunesien

Danmarks 3. største charterrejsebureau vendte i år tilbage til den nordafrikanske stat efter terrorangrebet i 2015 - og forventer næste år at tredoble antallet af turister. Spies er endnu afventende.

Godt chartersalg på årets varmeste dag

Danmarks tre største charterrejsebureauer melder alle om godt salg i går, onsdag, årets hidtil varmeste dag i Danmark.

Danmark med i ny tysk turistkampagne

Tysklands Turistråd har netop iværksat kampagnen ”Travelmatch” på fem af sine primære markeder. Tyskland er landet med flest dansk turistovernatninger.