Det er blevet nemmere for udenlandske turister at rejse til USA, der har droppet krav om negativ coronatest for færdigvaccinerede. Her ventes der på bagage i Orlandos lufthavn. (Foto: Henrik Baumgarten)

USA dropper testkrav til færdigvaccinerede

De amerikanske sundhedsmyndigheder fjernede i weekenden det udskældte krav om en negativ coronatest for udenlandske turister. De skal stadig være færdigvaccineret for at rejse til USA.

Udenlandske turister, der enten er færdigvaccinerede eller tidligere smittet med coronavirus, skal ikke mere tage en negativ coronatest senest et døgn før afgang til USA.

Det meddeler USA’s modsvarighed til Statens Serum Institut, der hedder Centers for Disease Control and Prevention, CDC. Den meget efterlyste ændring trådte i kraft natten til søndag.

Udenlandske turister, der ankommer med fly. skal stadig være færdigvaccineret eller tidligere coronasmittet, men de behøver ikke mere tage en negativ coronatest senest 24 timer før afgang.

Den obligatoriske coronatest før afgang til USA har i lang tid besværliggjort rejser og fået udenlandske turister til at fravælge USA som rejseland, har den amerikanske rejsebranche argumenteret i månedsvis.

Begrundelsen var blandt andet, at skulle for eksempel en udenlandsk familie på ferie i USA, og ét familiemedlem viser sig at være smittet, kan familien ikke samlet rejse til USA og fik dermed ødelagt deres ferie. Og USA gik glip af de penge, familien ville have brugt under sin ferie i USA, lød et af argumenterne.

Udenlandske besøgende – turister, erhvervsrejsende og så videre – står for cirka 20 procent af det samlede turismeforbrug i USA.

Vil give millioner flere rejsende
Afskaffelsen af det amerikanske testkrav, mødes med stor tilfredshed af sammenslutningen for den amerikanske rejsebranche, US Travel Association.

Ifølge US Travel Association vil netop en afskaffelse af USA’s krav om, at færdigvaccinerede udenlandske turister ikke skal vise en negativ coronatest, i år give 5,4 millioner flere udenlandske ankomster.

Men at USA afskaffer testkravet, får det ikke stor indflydelse på danskernes ferierejser til USA denne sommer.

Det vurderede Jesper Ewald, salgs- og indkøbschef hos FDM Travel samt bestyrelsesformand for den danske Discover America-komite, forleden overfor STANDBY.DK:

”Når kravet en dag fjernes, får det ikke stor indflydelse på rejser til denne sommer, for her er de fleste rejser allerede booket. Men det ville være rart at få fjernet denne usikkerhedsfaktor, også for dem der allerede har booket deres USA-rejse denne sommer.”

 

Relaterede artikler:

USA vil øge turistmarkedsføring i Norden

5,4 millioner flere USA-turister hvis testkrav fjernes

Rejsebranche i nyt forsøg for at undgå coronatest