USA-lufthavn fortsat verdens største

0

Delta fly Atlanta lufthavnLUFTFART: Selv om listen over verdens største lufthavne sidste år endnu ikke er klar, har en lufthavn i USA erklæret, at den for 18. år i træk er verdens største – for første gang med over 100 mio. passagerer.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport i Georgia havde sidste år 101.491.106 passagerer, og er dermed den første lufthavn i verden med over 100 mio. rejsende på et år. De 101 mio. er en stigning på over fem procent i forhold til 2014.

Oplysningen om, at Atlanta har fastholdt sin position som verdens passagermæssigt største lufthavn, kommer fra byens borgmester, Kasim Reed. Borgmesteren oplyser ikke, hvordan han kommer frem til konklusionen, da den årlige rapport om verdens største lufthavne først kommer midt på året fra Airports Council International. Men Atlanta har de foregående 17 år været verdens største målt i antal rejsende.

For at klare den fortsatte vækst skal Atlanta, der er hovedlufthavn for Delta Air Lines, have sin sjette start- og landingsbane. Fra Atlanta er der ruter til 150 lufthavne i USA og over 60 i udlandet, fordelt på 50 lande.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz