USA’s turistformand: lad være med at betale grådige restauranter

I USA regnes det som god takt og tone, at betale 15-20 pct. i drikkepenge, hvis maden og servicen har været tilfredsstillende på restauranten; at efterlade et par dollars i drikkepenge for hvert døgn, man har boet på et hotelværelse osv.

 
USA er et samfund, hvor mange af de lavestlønnede i f.eks. serviceindustrien til en vis grad er afhængige af deres drikkepenge.

 

Men de seneste år er enkelte f.eks. restauranter i nogle af de største turistområder begyndt at “tvangsudskrive” eksempelvis 15 % i tvungne drikkepenge, som lægges oven i beløbet for mad og drikke. Dermed kan kunden ikke selv afgøre, om han eller hun ønsker at kvittere for god mad og service med drikkepenge.

 

“Men den går ikke,” sagde bestyrelsesformand for U.S. Travel Association, Steve Joyce, tirsdag til takeoff.dk under fagmessen Pow Wow, der slutter i dag, onsdag, her i San Francisco.

 

“Der kan stå på menukortet, at hvis der f.eks. er over seks deltagere i et middagsselskab, pålægges serviceafgift på et vist beløb af regningen. Men hvis en skrupelløs restauratør sætter f.eks. 15 % oven i regningen, hvis man blot har været nogle få ude og spise, skal man klart afvise at betale dette beløb. Med mindre man selvfølgelig har fået at vide på forhånd om de påtvungne drikkepenge,” sagde Steve Joyce og fortsatte:

“Det kan ikke være rigtigt, at man får nogle udgifter, man ikke havde forventet.”

 

Skrevet af Henrik Baumgarten