USA’s nye rejseregler rammer flypassagerer

Passagerer til USA skal afsætte endnu bedre tid i lufthavnen fra i dag, torsdag, når nye regler for sikkerhedskontrol, som USA egenhændigt har besluttet, træder i kraft, skriver flere internationale medier.

De nye regler gælder alle fly mod USA og dermed også fra Danmark.

”Vi beder rejsende til USA om at beregne ekstra god tid til indtjekning. Dem, som har været i USA, ved, at der er flere dokumenter, der skal kontrolleres. Når vi så får et udvidet sikkerhedstjek, vil det tage ekstra tid”, siger informationschef ved SAS Knut Morten Johansen til norske Aftenposten.

Alle passagerer skal gennem et kort interview, mere kontrol og udvidede screeninger: ”Reglerne er sådan, at hvis vores personale ikke får svar, som de finder tilfredsstillende, kan den rejsende nægtes adgang til flyet”. Hos Norwegian er meddelelsen den samme som fra SAS. Der vil være behov for ekstra tid og man risikerer slet ikke at komme afsted.

Flyselskaber fra hele verden siger til nyhedsbureauet Reuters, at de nye regler gør rejsen mere besværlig og verdensorganisationen for flyselskaber, IATA, er utilfreds med reglerne og ikke mindst den måde, de er indført på.

Ifølge USA’s sikkerhedsministerium, Department og Homeland Security, påvirker de nye regler op mod 2.100 flyvninger om dagen med gennemsnitligt 325.000 passagerer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.