USA’s nye rejseregler rammer flypassagerer

Passagerer til USA skal afsætte endnu bedre tid i lufthavnen fra i dag, torsdag, når nye regler for sikkerhedskontrol, som USA egenhændigt har besluttet, træder i kraft, skriver flere internationale medier.

De nye regler gælder alle fly mod USA og dermed også fra Danmark.

”Vi beder rejsende til USA om at beregne ekstra god tid til indtjekning. Dem, som har været i USA, ved, at der er flere dokumenter, der skal kontrolleres. Når vi så får et udvidet sikkerhedstjek, vil det tage ekstra tid”, siger informationschef ved SAS Knut Morten Johansen til norske Aftenposten.

Alle passagerer skal gennem et kort interview, mere kontrol og udvidede screeninger: ”Reglerne er sådan, at hvis vores personale ikke får svar, som de finder tilfredsstillende, kan den rejsende nægtes adgang til flyet”. Hos Norwegian er meddelelsen den samme som fra SAS. Der vil være behov for ekstra tid og man risikerer slet ikke at komme afsted.

Flyselskaber fra hele verden siger til nyhedsbureauet Reuters, at de nye regler gør rejsen mere besværlig og verdensorganisationen for flyselskaber, IATA, er utilfreds med reglerne og ikke mindst den måde, de er indført på.

Ifølge USA’s sikkerhedsministerium, Department og Homeland Security, påvirker de nye regler op mod 2.100 flyvninger om dagen med gennemsnitligt 325.000 passagerer.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.