Væltet SAS-tillidsmand dropper fagforening

”Jeg stopper nu – jeg har netop meldt mig ud af HK. Jeg er en sportsmand, men at blive beskyldt for det, jeg er blevet, er ikke fair play. Jeg har ydet mit,” sagde Nicolas Fischer (foto) – den mest kendte tillidsmand i Københavns Lufthavn – i går til takeoff.dk

 

Med sin udmelding af HK forlader Nicolas Fischer også sit formandskab for HK Luftfart SAS, som han sidste måned blev formand for. HK Luftfarts bestyrelse har medlemmer fra Air Greenland, Billund Lufthavn, CPH, Gate Gourmet, KLM, SAS, SAS Cargo og Aarhus Lufthavn.

 

Tillidsmand for de HK-ansatte i SAS Cargo, Mike Ovesen, sagde mandag til takeoff.dk:
 
”Adskillige medier har de seneste dage bragt fejlagtige oplysninger om den interne konflikt i HK Luftfart SAS, der medførte formand Nicolas Fischers og næstformand Trym Østres afgang ved den ekstraordinære generalforsamling 17. august. 25 procent af medlemmerne udtrykte mistillid til bl.a. Nicolas – ca. 60 pct. af de fremmødte på den ekstraordinære generalforsamling, som takeoff.dk skrev.”

”Her stemte 136 for Nicolas Fischer, 212 imod. Han blev altså nedstemt af ca. 60 procent. Det svarer til ca. 25 procent af de stemmeberettige medlemmer i HK Luftfart SAS, som har ca. 850 medlemmer,” siger Mike Ovesen og tilføjer:

”Nicolas Fischer bad 21. juli foreningens statsautoriserede revisionsselskab foretage kritisk revision af regnskabet i HK Luftfart SAS. Denne revision blev modarbejdet af næstformand (nu midlertidig formand, red) Mai-Brit Hoff-Kjeldsen. Nu reviderer HK’s revisionsselskab tallene.”

 

På den ekstraordinære generalforsamling blev også den hidtidige kasserer suspenderet, bekræfter Mike Ovesen. Han tilføjer, at den nye bestyrelse i SAS’ HK-klub med kort varsel indkaldte til nyt bestyrelsesmøde
”Det var måske en forglemmelse, at jeg ikke fik indkaldelsen – måske fordi jeg har forsvaret Nicolas,” siger Mike Ovesen.

 

Der er ny ekstraordinær generalforsamling 14. september for de HK-ansatte i SAS – og formentlig ordinær generalforsamling til november

 

”Jeg ser det som kæmpe minus, at HK Luftfart SAS splittes i to lejre og er forarget over den måde, Nicolas er blevet svinet til på,” siger Mike Ovesen og tilføjer:
”Den ekstraordinære generalforsamling blev holdt uden dokumentation for den påståede ”økonomiske uredelighed.” Medlemmerne af HK Luftfart SAS er de store tabere pga. striden mellem de to fraktioner.”

 

Den fungerende formand for SAS HK-klubben, Mai-Brit Hoff-Kjeldsen, besvarede mandag ikke takeoff.dks henvendelse. Fordi HK Luftfarts hjemmeside ikke er opdateret står hun nu som ny formand.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten