Nortlander-gruppen, Danmarks største skirejsebureau, sender årligt 90.000 gæster fra Norden til Alperne. Arkivfoto: Nortlander.

Varm sommer mindskede ikke salg af skirejser

”Vi havde godt nok tilbagegang i juni og juli, men det er hentet ind i de første uger af august,” lyder det fra Danmarks største skirejsebureau – der i sæsonen sender 300 fly fra Danmark til Alperne.

Den varme danske sommer har ikke ledt tankerne hen på skiferie, men det går endda, siger salgs- og marketingdirektør Toke Hyldgaard fra Danmarks største skirejsebureau, Nortlander. Det er samlet i Piste Group sammen med også Danski og Slopetrotter.

”Der var en lille tilbagegang i forudbestillinger i juni og juli i forhold til budgettet sammenlignet med sidste år, men det har vi hentet her i de to første uger af august. Vi er tilbage på en stabil efterspørgsel, hvor kunderne bestiller deres skirejser til den kommende vintersæson, der topper i ugerne 6-10,” siger Toke Hyldgaard til STANDBY.dk

Nortlander-selskaberne sender ifølge gruppens hjemmeside, Skinetworks.com, årligt cirka 90.000 gæster fra Danmark, Norge, Sverige og Finland. Og rejsemålene for Nortlander og de to andre bureauer er udelukkende Alperne, hvor der samlet er rejser til omkring 30 destinationer.

”Vi har en meget ligelig fordeling af gæster mellem Frankrig, Italien og Østrig – vores fem største destinationer er franske Val Thorens og Val d’Isere, Canazei i Italien og i Østrig såvel Ischgl som St. Anton,” siger Toke Hyldgaard og tilføjer, at Nortlander på franchise-basis driver 18 hoteller i Frankrig og Østrig. Det største hotel er 4-stjernede Hotel Marietta med 450 sengepladser i østrigske Obertauern.

423 charterflyvninger
Hovedparten af skigæsterne hos Nortlander, Danski og Slopetrotter flyver til Alperne, resten er kør-selv eller med bus.

”Vi har i alt den kommende vintersæson 423 flyvninger fra Norden til Alperne, hovedparten er fra København, men i Danmark har vi også flyvninger fra Billund og Aalborg,” siger Toke Hyldgaard og tilføjer, at Nortlander-gruppen primært har charterflyvninger til sine skidestinationer med SAS, færøske Atlantic Airways, Danish Air Transport og Swiss.

”Vi ville også gerne sende gæster med tog til Alperne, men det er desværre dyrere end flyet,” siger Toke Hyldgaard og tilføjer, at årligt tager cirka 500.000 danskere på skiferie. Det er alt fra kør-selv til Norge og Sverige til for eksempel Alperne med fly.
Nortlander har tidligere udbudt skirejser til Sverige og Norge, men det kan ikke svare sig, også fordi der i vinterhalvåret er mere mørke i Norge og Sverige, og dermed færre timer på ski end i Alperne.

Relaterede artikler:

Skirejsebureau vil lave firmarejser

Det koster at gradbøje luksus på skiferie

Rejsebureau begik ulovlighed

”Vi var naive”