Varmere klima styrker turisme

Det fremgår at de beregninger og pognoser, der er gennemført af genforsikringsselskabet Munich Re Group, som præenterer dem i Berlingske Business.

 

De viser, at gennemsnitstemperaturen i Skandinavien stiger 0,6 til 2,5 grader indtil 2025. I 2050 vil gennemsnitstemperaturen være øget fra 1,7 til 3,8 grader. I dag er der 1,5 grader varmere i Danmark end i 1870erne.

 

Somrene fra 2080 vil få 25% mindre nedbør. Især i Nordylland, på Fyn og Sjælland. Der bliver flere varme dage, og de kommer i en større del af året. Til gengæld vil vinterstormene være 10% kraftigere, og stormfloderne vil stige fra 70 til 180 centimer. Vinternedbøren stiger med 40%.

 

Professor Peter Höppe, direktør for Munich Res klimafdeling, mener, at Danmark er heldigt stillet og vil opnå store fordele mod få ulemper i form af vinterstorme og skybrud til gengæld for et lunere og længere forår og efterår, samt kortere og mildere vintre – på mange måder et klima som i for eksempel München i dag.

 

Det tyder på bedre betingelser især for turismen, som ventes at hente yderligere milliarder til Danmark, mener Henrik Halkier, institutleder på turismeforskningsenheden ved Aalborg Universitet. Flere kommer på storbyferie til Købehavn, udlejningen af sommerhuse bliver lettere og sæsonen for badegæsterne bliver forlænget.

 

Forbedringerne i Danmark skal ses på baggrund af, at det kan blive for varmt at holde ferie ved Middelhavet. Ud over turismen kan der opnås betydelige fordele af det varmere vejr i landbruget.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.