Venedig vil af med cruise-giganter

Protesterne går på, at det kæmpestore italienske krydstogtskib ødelægger udsigten og forurener luften. Den 140.000 tons store MSC Divina med plads til over 4.500 passagerer kom til Venedig på sin jomfrutur og blev modtaget af demonstranter med bannere, som krævede ’No more big ships’, skriver Daily Mail.

 

Siden Costa Concordias ulykke i januar, har miljøforkæmpere øget indsatsen for at få et et forbud mod de store krydstogtskibe i Venedigs lagune, som omgiver det historiske bycenter og giver let adgang til hovedfærdselsåren Canale Grande.

 

Siden Concordias forlis har Italiens regering indført forbud mod skibe på over 40.000 tons at sejle tæt på land, men forbuddet kan omgås med hensyn til Venedig, fordi der ikke findes alternative sejlruter.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.