Verdens største flyselskab

Godkendelsen fra konkurrencestyrelsen i USA betyder, at det fusionerede selskab, der skal flyve under navnet United Airlines, i fremtiden vil henvise verdens hidtil største flyselskab, Delta Air Lines til en plads som nummer to, skriver ekstrabladet.dk.

United Airlines menes at ville få en global markedsandel på 7%, mens Delta tager sig af 6%.

I maj offentliggjorde United de fornyede fusionsplaner, hvor selskabet overtager Continental aktierne for 3,2 milliarder dollar. I juli blev fusionen godkendt af EU kommissionen, som ikke mener, at fusionen får betydelig indflydelse på konkurrencen i EU, hvor de to amerikanske selskaber har 35 destinationer.

Skrevet af Flemming Juul

Verdens største flyselskab

Fusionen betyder samtidig etableringen af verdens største flyselskab med hensyn til passagerer. I realiteten var det Delta som købte alle aktier i Northwest efter endelig godkendelse af den amerikanske regerings antitrust myndigheder.

 

Det nye Delta, som fortsat ledes af CEO Richard Anderson, vil få betydelig indflydelse på de amerikanske ruteselskabers planlægning af rutenetværk og prisfastsættelser med sit eget internationale rutenet til 375 byer verden over.

 

Det skønnes i branchen, at fusionen betyder besparelser og øget omsætning i størrelsesordenen USD 2 milliarder årligt. Planen er at sammenkoble Northwest styrke på det asiatiske marked med Deltas stigende rutenet over Atlanten, hvor man gennem Sky Team har et nært samarbejde med en anden gigant i flytrafikken – Air France-KLM.

 

Det nye selskab fastholder Delta-navnet, men fortsætter indtil videre med begge brands. Der bliver hovedkvarter i Atlanta, hvor Delta er hjemmehørende. Det nye selskab får fra starten omkring 75.000 ansatte.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.