Det helt nye Symphony of the Seas er verdens største krydstogtskib – skibet har blandt andet 2.759 kabiner og suiter. Foto: Royal Caribbean.

Verdens største krydstogtskib på første rejse

Royal Caribbeans nyeste skib Symphony of the Seas er en sejlende by med plads til 6.680 passagerer og en besætning på over 2.200.

Verdens største krydstogtskib er netop afsejlet på sin første officielle passagersejlads med afgang fra Barcelona og derfra rundt i Middelhavet. Symphony of the Seas sejler gennem sommeren i Middelhavet med afgang fra Barcelona og besøger blandt andet Mallorca, Napoli og havnebyer der giver adgang til udflugter til for eksempel Firenze, Rom og Pisa.

Til efteråret rykker Symphony til dets officielle hjemmehavn, Miami, hvorfra det gennem vinteren sejler krydstogter i Caribien.

Listen over Symphony of the Seas fortræffeligheder og særlige egenskaber er længere end en stang til stangspring: det har angiveligt den hurtigste internetforbindelse på et passagerskib, flere kunstværker end Louvre-museet i Paris har malerier, det 365 meter lange skib har 22 restauranter, 24 svømmebassiner, 2.759 kabiner, nogle i to etager, og fuld belagt plads til 6.680 gæster – hertil kommer en besætning på over 2.200. Et af passager-områderne på Symphony er Central Park, opkaldt efter den berømte park i New York – den sejlende version har over 20.000 tropiske planer.

Rutsjetur fra 10 etager oppe
Blandt de mange andre attraktioner er verdens største sejlende vandland med for eksempel en rutsjetur fra ti etager oppe ned til poolen. Der bliver masser af underholdning i blandt andet det store Royal Theatre med udgaver af kendte Broadway-musicals

Blandt de mange kahytter og suiter er også en med navnet “Ultimate Family Suite” – den er i to etager, og fra førstesalen kan børn og barnlige sjæle rutsje ned i stueetagen. Skibet har også to-etagers crown loft suiter med blandt andet en otte personers hot tub og en privat 3D biograf.

24 millioner årlige krydstogtpassagerer
Ifølge Cruise Lines International Association, CLIA, var der sidste år på verdensplan over 24 millioner krydstogtpassager – det største antal nogensinde; flodkrydstogter er ikke medregnet. På verdensplan, oplyser CLIA, er der bestillinger på over 60 nye krydstogtskibe med kapacitet til 185.000 passagerer. Det danske krydstogtmarked er på cirka 36.000 bookinger om året.

Relaterede artikler:

Richard Branson har kurs mod Københavns Havn

Norwegian på vej med endnu et kæmpeskib

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden