Verdens største krydstogtskib

MSC Worldclass med plads til 6.850 gæster i 2.750 kabiner bliver 330 meter lang og 47 meter bred. Skibet er bestilt af MSC Cruises og leveres om fem år.

Passagertallet er 163 flere end Royal Caribbean har plads til på Harmony of the Seas, som rummer 6.687 passagerer og er verdens nuværende største krydstogtskib og 70 flere end søsterfartøjet, Symphony of the Seas (6.780), som er under bygning og bliver størst i verden når det søsættes i april 2018. Hvert af skibene har kapacitet til at rumme alle indbyggerne i for eksempel Billund på én gang.

For en sikkerheds skyld har MSC Cruises bestilt to fartøjer i klassen hos STX France med levering i 2022 og 2024.

Til sammenligning havde Titanic, verdens største passagerfartøj for godt 100 år siden, plads til 2.344 passagerer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.