Verdens største sejlskib til krydstogter, Golden Horizon, vil sidst i august være fire dage i danske farvande. PR-foto.

Verdens største passager-sejlskib til Danmark

Med plads til 274 gæster i 140 udvendige luksuskahytter kommer nybyggede Golden Horizon sidst i august til Skagen, Frederikshavn, Aalborg og København på en af sine jomfruture.

Det femmastede sejlskib regnes for verdens største sejlskib nogensinde. Krydstogtskibet har en længde på 162 meter, en tonnage på 8.770 tons og medtager op til 274 gæster i 140 udvendige luksuskahytter og har en besætning på over 150.

Skibet har flere swimmingpools, spa og to restauranter, oplyser danske Travel House Gruppen, der ejer Profil Rejser og Bella Vista, sidstnævnte er netop ekspert på luksuskrydstogter. Profil Rejser og Bella Vista har en såkaldt GSA-aftale for Danmark med rederiet bag krydstogtskibet, Tradewind Voyages.

Til at begynde med skal Golden Horizon blandt andet sejle ved Storbritannien, Skandinavien, Kroatien og Middelhavet. Senere fortsætter det til Orienten og Australien, oplyser Bella Vista Travel og tilføjer, at det imponerende sejlskib besøger København, Aalborg, Frederikshavn og Skagen i slutningen af august.

Danskere kan sejle med
Grundlægger af Bella Vista Travel, Jesper Boas Smith, oplyser til STANDBY.DK, at Golden Horizon afgår på en af sine første sejladser med passagerer den 21. august fra den engelske havneby Harwich og vil i løbet af det ugelange krydstogt besøge Skagen, Aalborg, København og Frederikshavn, inden det returnerer til Harwich

Vil man sejle med hele vejen, og er der til august åbnet for, at danskere kan rejse til England, så koster krydstogtet med Golden Horizon fra 12.300 kroner, prisen inkluderer mad og drikke.

Golden Horizon, der er nybygget fra Brodosplit Shipyard i kroatiske Split, skulle oprindeligt have heddet Flying Clipper, men uenighed gjorde, at skibet aldrig blev leveret til rederiet Star Clippers. I stedet er skibet blevet chartret af Tradewind Voyages og omdøbt til Golden Horizon.

Relaterede artikler:

Tvivler på krydstogtskibe i danske havne i år

Genstart af krydstogter udskydes igen og igen

99 procent færre krydstogtgæster i Østersøregionen