Crossfans ved Telenet UCI Cyclo Cross World Cup i Bogense 2017. Foto: Andreas Mikkel.

Verdensmesterskab fylder fynske hoteller

I februar er fynske Bogense vært for VM i cyklecross – det vil skønsmæssigt betyde over 10.000 overnatninger på alt fra hoteller til feriehuse fra sportshold, sponsorer og navnlig tilrejsende fans.

VM i cyklecross i Bogense den 2-3. februar vil stort set betyde fuldt hus på alle nordfynske overnatningssteder. Men verdensmesterskabet vil give et sådan rykind af ryttere, sponsorer, officials og tilskuere, at det sætter tydelige spor på også resten af øen, vurderer Destination Fyn.

CrossDenmark, partnerskabet bag cyklecross-VM, regner med cirka 15.000-20.000 tilskuere i løbet af VM i cyklecross-weekenden. Der kalkuleres med, at omkring 60 procent af gæsterne er udlændinge og at eventen vil medføre i omegnen af 10.000 overnatninger. Der vil være tale om flere meget forskelligartede overnatningsformer, så der vil også være meget stor forskel på gæsterne døgnforbrug.

Sport Event Fyn, som er en del af Destination Fyn, har estimeret en turismeomsætning på omkring 8-10 millioner kroner affødt af eventen.

Stort set samtlige hoteller, ferielejligheder og vandrehjem i omegnen af Bogense melder alt udsolgt i VM-dagene – og sommerhusudlejerne i det nordfynske kan berette om belægningsprocenter, der klart overstiger, hvad de er vant til i februars første weekend.

6-dobling af indbyggertal
”Vi forventer en 6-dobling af Bogens indbyggertal og kan naturligvis ikke finde tag over hovedet til de alle inden for kommunens grænser, selvom vi oplever stor kreativitet og lokal velvilje,” siger Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme.

Resten af Fyn mærker mange også, at VM i cyklecross er på vej. ”Vi kan aflæse en stigning i antallet af bookinger i det nordfynske på cirka 15 procent, det skyldes helt klart VM. Især vores sommerhuse ved Skåstrup Strand får hollandske lejere omkring VM-weekenden,” siger direktør i MOB Feriepartner, Torben Jersild.

Milling-hotellerne i Middelfart og Odense nærmer sig udsolgt i februars første weekend: ”Sportsarrangementer tiltrækker gæster, som ikke nødvendigvis ellers havde fundet vej til Fyn. På den måde bliver det branding af øen, som forhåbentlig kan komme os til gavn på længere sigt. VM i Cyklecross ligger i en weekend, som vi ikke normalt oplever som travl – cyklecrossgæsterne fortrænger dermed ikke andre arrangementer, konferencer og gæster,” siger områdedirektør Gitte Milling. Kædens Hotel Park er vært for en stor belgisk delegation og fortrinsvis har udenlandske navne i bøgerne på Milling-kædens Odense-hoteller; Ansgar, Windsor og Plaza samt de to nyerhvervede Odense-hoteller, Mini 11 og Mini 19.

Sponsorer tager 70 hotelværelser
Og flere steder i den fynske hovedstad forventer at blive en del af VM-festen. På Hotel CabInn i Odense flytter en af eventens store sponsorer, Shimano, ind på 70 værelser.

”Det her vidner om, at de økonomiske effekter fra VM i cyklecross vil sprede sig udover Nordfyn. Det er vigtigt, når vi tiltrækker en event af denne kaliber, at vi kan bringe styrken i det fynske samarbejde i spil,” siger Jakob Staun, forretningschef hos Sport Event Fyn – en del af Destination Fyn.

Fra hal til hotel
For at imødekomme cykelcrossentusiaster, som gerne vil bo tæt på og som ikke stiller høje krav til komforten, har Bogense Hallerne et overnatningstilbud, hvor man får stillet skummadras og badefaciliteter til rådighed for en weekend.

”Det er fedt, hvordan man med forskellige initiativer er med til at sikre Fyn fuldt udbytte af overnatningspotentialet. Udover Bogense Hallernes idé tilbyder et hotel som First Grand i Odense shuttletransport til banen i Bogense og har på den baggrund sikret sig minimum 200 bookinger. På den måde øger vi sandsynligheden for, at så mange overnatninger som muligt forbliver i det fynske,” siger Jakob Staun fra Sport Event Fyn.

Blandt de øvrige overnatningsmuligheder, der er kreeret specielt til VM, er 200 pladser til autocampere på Bogense Strand Camping, der ligger tæt på den kystnære 2,9 kilometer lange strækning, hvor verdensmesterskabet køres.

UCI Cyclo-Cross World Championships i Bogense er arrangeret af CrossDenmark – et samarbejde mellem Sport Event Fyn – en del af Destination Fyn, Sport Event Denmark, det internationale cykleforbund UCI, Danmarks Cykle Union og Nordfyns Erhverv og Turisme.

Relaterede artikler:

Håndbold-VM giver Scandic 4.000 overnatninger

Sportsbegivenheder trækker turister til Danmark

Rekordår i Messecenter Herning