Destination Vesterhavet – her er det Holmsland Klit – har under coronakrisen tiltrukket et stigende antal danske og udenlandske turister. Arkivpressefoto fra VisitDenmark: Niclas Jessen.

Vesterhavet: Vi er landets mest besøgte destination

September blev igen rekordmåned hos Destination Vesterhavet med Varde og Ringkøbing-Skjern. Den er dermed forsat den mest besøgte destination i Danmark, oplyser destinationsselskabet.

Destination Vesterhavet – med kommunerne Varde og Ringkøbing-Skjern – var igen i september den mest besøgte destination i Danmark med over én million overnattende gæster.

Tallene for kommercielle overnatninger hos Destination Vesterhavet viser, at der i september var 1.091.281 målbare, kommercielle overnatninger mod 1.033.298 i samme periode i sidste år. Det er en samlet stigning på 5,6 procent.

I en pressemeddelelse skriver Destination Vesterhavet, at september-rekorden står på skuldrene af en sommer med historisk mange gæster, og at august var den bedste måned nogensinde.

Direktør for Destination Vesterhavet, Peer H. Kristensen, hæfter sig ved, at det er lykkedes at tiltrække gæster ud over højsæsonen: ”September-tallene er positiv læsning. De viser, at vi bevæger os i den rigtige retning og underbygger vores strategi med at få gæsterne til også at komme i ydersæsonerne.

Vi arbejder på at skabe en bæredygtig turisme, hvor turisterne kommer hele året. Det er med til at fastholde og øge antallet af helårsarbejdspladser, både ved kysten og i indlandet,” siger Peer H. Kristensen.

Destination Vesterhavet er et af Danmarks 19 destinationsselskaber.

700 kroner i døgnet
Turisme betyder lokale jobs. I 2019, det seneste målbare hele år, købte turisterne i Destination Vesterhavet middage, opredninger, dagligvarer og oplevelser for 8,2 milliarder kroner, hvilket svarer til et gennemsnitligt døgnforbrug på 700 kroner.

Med 2019-tallene står turismen står for 21,2 procent af de samlede skatter og afgifter i Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune, oplyses det.

Før corona i 2019 var der 803.962 september-overnatninger ved Vesterhavet mod de 1.091.281 gæster i september i år.

I hele Danmark var der 5,6 millioner kommercielle overnatninger i september i år. Det betyder, at 19,5 procent af alle overnatninger blev foretaget i Destination Vesterhavet. Vesterhavet var i september i år fortsat største destination i Danmark, fulgt af København med 815.450 overnatninger og Nordvestkysten – kommunerne Hjørring, Holstebro, Jammerbugt, Lemvig og Thisted – med 634.404 med overnatninger, lyder det fra Destination Vesterhavet.

Relaterede artikler:

Trods genåbning: To ud af tre holdt ferie i Danmark

Ny destinationsformand: ”Jeg vil byde op til dans”

Tivoli dropper næste års vintersæson

Stor forskel på danskernes feriefavoritter i Danmark

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”