Vi er og vi forbliver tre store i Europa

Fhv. chef for British Airways, Willie Walsh (foto), er ved at være kørt i stilling som præsident for AIG, den nye paraplyorganisation for BA og Iberia, og formentlig en række flere inden så længe.

I et nyt interview fastslår han, at der kommer nye konsolideringer i Europa. Der bliver imidlertid kun tre spillere nemlig AIG, Air France/KLM og Lufthansa-gruppen. I USA vil der være fem lignende operatører, når brikkerne er faldet på plads.

”Vi vil kun være interesseret i en konsolidering med selskaber, der har et stærkt brand, en markant position på hjemmemarkedet, og en sund økonomi – eller er på vej til at få det. (Invitation til SAS?).”
”Der er alt for mange flyselskaber i dag. Ifølge IATA 1.057, hvoraf halvdelen er kommet inden for den sidste halve snes år. Det skal gå galt med økonomi og usund konkurrence.
Vi er ikke interesseret i et lavprisselskab. Til gengæld har vi ikke lagt skjul på, at bmi kunne vi godt tænke os (i dag ejet af Lufthansa) på grund af deres slots i Heathrow. Det samme gælder for Virgin, men en fusion med Virgin indgår ikke i vore planer. Skulle deres slots blive til salg, vil vi gerne være med, ” fortsætter han.

Kun tre lavprisselskaber nævnes af Willie Walsh. nemlig Ryanair, easyjet og Air Berlin, og her kunne også godt være en konsolidering på vej, mener han.

 

Skrevet af Ejvind Olesen