Vidste du at…

TURISME: Røgfrie strande i Thailand, Roms Colosseum i en ny vinkel, Rock i Tivoli og britiske tømmermænd efter konkurs i flyselskab.

RØGFRIE STRANDE 

Fra november er det sket med at tage en smøg på de mest populære strande i Thailand. På 20 strande bliver rygning forbudt med store bøder på op til flere tusinde kr., hvis man overtræder. Der er fundet mange tusinde skod i sandet, og det er helt ødelæggende for miljøet. Der vil dog blive nogle ’oaser’ for rygere på specielt indrettede områder. De mest kendte strande er Phuket, Khiri Khan, Chon Buri, Songkia og ikke mindst Koh Samui og Pattaya.

COLOSSEUM FRA NY VINKEL

Det bliver nu muligt for Roms gæster og egne indbyggere at se Colosseum i en helt ny vinkel fra femte etage i den historiske bygning. Et niveau, som ikke har været tilgængeligt i 40 år, men nu giver et fantastisk overblik over amfiteatret. Etagen er åben fra l. november.

TIVOLI ROCK

Det ser ud til, at der er et flertal for højere rock fredag aften i Tivoli i den kommende sæson. Decibelniveauet kan måske komme op på 70, som det højst tilladte mod de nuværende 60. Naboerne er ikke begejstrede, men især De Radikale, er enig med kulturdirektør Nikolaj Koppel i, at musikken kommer til sin ret med højere niveau. Han vil mene, at man kun kan sikre lydkvalitet ved højere lydstyrke.

MEXICO NOMA

Sidst år åbnede den danske restaurant Noma en afdeling i Mexico. Noma er fire gange kåret som verdens bedste restaurant. En Noma-menu i Mexico koster ca. 4.000 kr.

GRÆNSEKONTROL

Den midlertidige grænsekontrol er forlænget til 12. maj næste år, men kan måske godt forventes forlænges yderligere på dispensation. Den et hundred procent check af pas ved ind-og udrejse af Schengen fortsætter indtil videre på ubestemt tid.

TØMMERMÆND EFTER MONARCH

Det gjorde ondt på mange, at over 100.000 briter måtte hentes hjem eller aflyse deres ferierejse efter flyselskabet Monarchs krak. Det britiske transportministerium siger, at det ikke skyldtes Brexit, men et flyselskab, som ikke var gearet til hård konkurrence i Middelhavsområdet. Nu vil den britiske rejsebureauforening have en garantifond, som flyselskaberne og deres passagerer selv skal bidrage til. Var det noget med en studietur til Danmark?​

x

Læs Også

Sølvbryllup i rejsebranchen

Til daglig er Bjørk og Peter Skieller henholdsvis travel manager i medicinalfirmaet ALK og Business Development Manager i Mangaard Travel Group – og i bestyrelserne for DBTA og DRF. Parret har netop fejret sølvbryllup.

Atter frisør i Københavns Lufthavn

Efter mange års fravær kommer der midt i august atter frisørsalon i lufthavnen – klipningerne tager 15 minutter og koster 299 kroner.

Rejsebranchen vil atter hjælpe indiske gadebørn

Til oktober har den danske udviklingsorganisation LittleBigHelp sin årlige galla på Copenhagen Marriott – til aftenens auktion er der allerede kommet de første bidrag fra den danske rejsebranche.

Carlsberg skænker alkoholfri øl i Stockholms skærgård

I Sverige er det forbudt at drikke alkohol og føre båd – så gennem sommeren sejler Carlsberg rundt i Stockholms skærgård og serverer øl uden alkohol.

De gladeste og sureste ferierejsende

Danmark kommer ind på en plads som nummer syv blandt verdens sureste ferierejsende i en global undersøgelse, der er gennemført af RewardExpert.

De Berejstes Klub lander mange nye medlemmer

Efter den eksklusive forening med de store optagelseskrav gjorde indmeldelse mulig via sin opdaterede hjemmeside, har det givet stor fremgang i medlemstallet – der netop nu er på 539.