Vidste du at…

TURISME: Røgfrie strande i Thailand, Roms Colosseum i en ny vinkel, Rock i Tivoli og britiske tømmermænd efter konkurs i flyselskab.

RØGFRIE STRANDE 

Fra november er det sket med at tage en smøg på de mest populære strande i Thailand. På 20 strande bliver rygning forbudt med store bøder på op til flere tusinde kr., hvis man overtræder. Der er fundet mange tusinde skod i sandet, og det er helt ødelæggende for miljøet. Der vil dog blive nogle ’oaser’ for rygere på specielt indrettede områder. De mest kendte strande er Phuket, Khiri Khan, Chon Buri, Songkia og ikke mindst Koh Samui og Pattaya.

COLOSSEUM FRA NY VINKEL

Det bliver nu muligt for Roms gæster og egne indbyggere at se Colosseum i en helt ny vinkel fra femte etage i den historiske bygning. Et niveau, som ikke har været tilgængeligt i 40 år, men nu giver et fantastisk overblik over amfiteatret. Etagen er åben fra l. november.

TIVOLI ROCK

Det ser ud til, at der er et flertal for højere rock fredag aften i Tivoli i den kommende sæson. Decibelniveauet kan måske komme op på 70, som det højst tilladte mod de nuværende 60. Naboerne er ikke begejstrede, men især De Radikale, er enig med kulturdirektør Nikolaj Koppel i, at musikken kommer til sin ret med højere niveau. Han vil mene, at man kun kan sikre lydkvalitet ved højere lydstyrke.

MEXICO NOMA

Sidst år åbnede den danske restaurant Noma en afdeling i Mexico. Noma er fire gange kåret som verdens bedste restaurant. En Noma-menu i Mexico koster ca. 4.000 kr.

GRÆNSEKONTROL

Den midlertidige grænsekontrol er forlænget til 12. maj næste år, men kan måske godt forventes forlænges yderligere på dispensation. Den et hundred procent check af pas ved ind-og udrejse af Schengen fortsætter indtil videre på ubestemt tid.

TØMMERMÆND EFTER MONARCH

Det gjorde ondt på mange, at over 100.000 briter måtte hentes hjem eller aflyse deres ferierejse efter flyselskabet Monarchs krak. Det britiske transportministerium siger, at det ikke skyldtes Brexit, men et flyselskab, som ikke var gearet til hård konkurrence i Middelhavsområdet. Nu vil den britiske rejsebureauforening have en garantifond, som flyselskaberne og deres passagerer selv skal bidrage til. Var det noget med en studietur til Danmark?​

x

Læs Også

Mange dropper selv at arrangere ferien

Når danskerne rejser, så vælger mange at lade et rejsebureau til at stå for planlægningen. Det skyldes bl.a. at prioritering af rådgivning og sikkerhed, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Der er 77 kilometer hjem til jul

Mange er på farten juleaften, og ejendomsmæglerkæden Home har nu fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie og venner.

Rejsebranchen med til at sætte ny indsamlingsrekord

Bidrag fra den danske rejsebranche var med til at skaffe 1,8 mio. kr. ved weekendens gallaindsamling for LittleBigHelp. Nik & Jay var del af underholdningen lørdag aften på 5-stjernede Copenhagen Marriott Hotel, hvor rejse fra C&C Travel gav højeste hammerslag ved auktionen.

Standby.dk og Check-in.dk fusionerer

TURISME: De danske rejsemedievirksomheder Scandinavian Travel Media og Travelmedia Nordic fusionerer deres aktiviteter: check-in.dk og standby.dk samt to øvrige digitale medier - plus denne uges årlige Danish Travel Awards, prisuddelingen til rejsebranchen.

Jubilæum i Rejsebranchens Seniorklub

TURISME: Den 4. november fejrer foreningen sit 40 års jubilæum ved en sammenkomst i København. Den har i dag 81 medlemmer, men plads til flere.

Præsident Trump skader sine egne forretninger

TURISME: Donald Trump som præsident er skidt for business - navnlig hans egne. Mange Trump-ejede hoteller og golfklubber ser nedgang. Men fremgang i delstater, der valgte den kontroversielle præsident.