Brøchner Hotels har fået forsinket åbningen af sit hostel i Aarhus, da der på byggegrunden ved det gamle hovedbibliotek er fundet en vikingegrav. Illustration: VisitDenmark.

Vikingegrav forsinker stort nyt dansk hostel

Københavnske Brøchner Hotels skulle til efteråret have åbnet et stort hostel i Aarhus – men fundet af en vikingegrav på byggegrunden har rykket projektet til februar næste år.

Brøchner Hotels med foreløbig seks boutiquehoteller i København får sit første overnatningssted udenfor hovedstaden i Aarhus i form af et hostel med 520 senge på 120 værelser i det tidligere hovedbibliotek i Mølleparken i det centrale Aarhus.

Mens hotelkæden hidtil har oplyst, at kædens første hostel skulle åbne i august-oktober i år, er projektet nu rykket og forventes nu at åbne om et års tid.

Driftsdirektør, Chief Operating Officer, hos Brøchner Hotels, Johan Åsell, bekræfter STANDBY.dks oplysninger og siger:

”Vores plan var at åbne mellem august og oktober i år. Men under byggeriet fandt de en gammel vikingegrav, der skulle graves op, hvilket satte arbejdet med vores hostel på standby. Nu forventer vi at være klar til at åbne til februar næste år.”

Efter fundet på byggepladsen uden for det tidligere hovedbibliotek af hvad der viste sig at være en vikingegrav, overtog arkæologer fra Moesgaard Museum det sjældne fund. Graven omfattede selve skelettet af en formodet kriger fra vikingetiden, der var blevet gravlagt med skjold og økse.

Klar med direktør
Brøchner Hotels ansatte sidste sommer Martin Dyrholm som chef for det kommende hostel i Aarhus. Han er uddannet tjener på Hotel Marselis ved Aarhus – og blev som 27-årig første gang hoteldirektør for daværende Choice Impala Hotel i Silkeborg, derfra gik turen til Hotel Australia i Vejle, Quality Hotel i Aalborg, Helnan Marselis Hotel, Dayz Resort, der udlejede ferieboliger, inden han kom til firmaet Telling & Nesager, der blandt andet rådgiver hotelbranchen.

Brøchners hostel i Aarhus får på sine 120 værelser plads til to, fire, seks og otte overnattende gæster. Det kommende hostel kan også bruges som normalt hotel, da der bliver en række normale hotelværelser med to senge samt eget bad og toilet.

Når det nye hostel er i fulde omdrejninger forventer Brøchner Hotels, at det årligt tiltrækker 140-150.000 overnattende gæster, har kæden tidligere oplyst til STANDBY.dk

555 Brøchner-værelser
Brøchner Hotels har foreløbig seks boutiquehoteller i København – det nyeste og største, Hotel Ottilia med 155 værelser i Carlsberg Byen, åbnede sidste måned. Sidste sommer fik kæden sit mindste hotel, Herman K, med blot 31 værelser og suiter tæt på Strøget og overfor Magasin.

Med Ottilia er Brøchner Hotels nu oppe på i alt 555 værelser på sine seks boutiquehoteller, de øvrige er udover Ottilia og Herman K også Hotel SP34, Hotel Danmark, Avenue Hotel Copenhagen og Hotel Astoria.

Brøchner Hotels ejes af Søren Brøchner-Mortensen, der udover at være bestyrelsesformand også har titel af Director of Business Development. Hans søster, Kirsten Brøchner-Mortensen, er ejer af og administrerende direktør for de to boutiquehoteller i københavnske Arthur Hotels, de 4-stjernede Hotel Kong Arthur og Ibsens Hotel.

Brøchner Hotels skifter til april administrerende direktør, hvor Nickolas Krabbe Bjerg afløser Karim Nielsen – se artiklen herunder.

Relaterede artikler:

Brøchner Hotels får ny topdirektør fra Espresso House

Nyt hotel giver rabatter til nabolaget

Ny liste over Danmarks rigeste hotelejere