Tyske NH Hotel Group vil omdanne denne kæmpe bunker ved Hamborg til hotel. Den såkaldte "Hochbunker" er en betonkonstruktion med et grundplan på 75 gange 75 meter og en højde på 35 meter. Illustration: NH Hotel Group.

Vil bygge hotel i gammel nazi-bunker

Tyske NH Hotel Group vil omdanne en kæmpe bunker ved Hamborg fra Anden Verdenskrig til hotel med 136 værelser og forventet åbning i 2021 under dets varemærke ”nhow.”

Hotellet skal bygges i de øvre dele af den såkaldte Hochbunker i Hamborg-bydelen St. Pauli – og bliver varemærket nhow’s tredje hotel i Tyskland.

Nhow er også på vej med tre andre hoteller, der åbner næste år i London, Amsterdam og Bruxelles, dog ikke i tidligere krigsefterladenskaber. Nhow har allerede hoteller i Milano, Rotterdam, Berlin og Marseille.

Hotellet i St. Pauli får 136 værelser, en bar, en café, en restaurant og en tagterrasse med storslået udsigt mod Hamborg, oplyser NH Hotel Group i en pressemeddelelse.

Bunkeren er i fem etager, den blev bygget tilbage i 1942 – på blot 300 dage med blandt andet brug af tvangsarbejdere.

Bunkeren var i første omgang tænkt som en del af Hamborgs forsvar mod de angribende engelske og amerikanske bombefly. Men titusinder af civile i Hamborg kunne også bruge bunkeren som beskyttelsesrum under de allierede luftangreb.

Ifølge hjemmesiden DagensByggeri.dk er den såkaldte “Hochbunker” en betonkonstruktion med et grundplan på 75 gange 75 meter og en højde på 35 meter. De 3,5 meter tykke vægge var designet til beskytte 18.000 mennesker. Under luftangrebene på Hamborg i sommeren 1943 søgte ikke mindre end 25.000 mennesker husly i bunkeren.

Har været brugt til meget andet
Efter afslutningen af Anden Verdenskrig i 1945 har bunkeren i Feldstraße været brugt til mange andre og mere fredelige formål.

De seneste år har den for eksempel huset kontorer for en række kreative virksomheder indenfor blandt andet medier og kultur. De vil stadig have deres kontorer efter hotellet åbner.

NH Hotel Group repræsenterer en række forskellige hotelvaremærker i Europa og USA med i alt 370 hoteller. De otte hovedvaremærker i koncernen er NH Hotels, NH Collection, Tivoli, Anantara, Avani, Elewana og Oaks.

Relaterede artikler:

Tyskland forventer ny dansk turistrekord

Hamborg klar med nyt luksushotel

Vred dansk advokat kritiserer Hamborg Lufthavn