BT Tower. (Foto: BT Group | PR)

Vil forvandle kendt tv-tårn til hotel

En amerikansk hotelkoncern har betalt 2,4 milliarder kroner for et tv-tårn, der tidligere har været Londons højeste bygning. Planen er, at det på sigt skal omdannes til at tage imod gæster.

Nu har et ikonisk bygningsværk i London skiftet hænder. Det såkaldte BT Tower, der siden 1965 har tårnet 177 meter over hovedstadskvarteret i Fitzrovia, er nemlig blevet solgt for 275 millioner pund, hvilket svarer til godt 2,4 milliarder kroner.

Køberen er den amerikanske hoteloperatør MCR Hotels, der har eksisteret siden 2006 og har en portefølje bestående af 25.000 værelser på tværs af 150 hoteller. Koncernen har en tilstedeværelse i 107 byer samt 37 amerikanske stater.

MCR Hotels har tidligere blandt andet omdannet henholdsvis en præsteskole og en lufthavnsterminal i New York til hoteller, og meldingen herfra er, at man på sigt har planer om at gøre det samme med BT Tower, der er udpeget som et af Londons bevaringsværdige bygningsværker.

Har lang udsigt
I årevis har BT Tower været omdrejningspunkt for den nu forhenværende ejer British Telecoms aktiviteter. Siden åbningen har det været et knudepunkt for kommunikation og spillet en vigtig rolle i gøre det muligt at sende breve og sms-beskeder samt afvikling af tv-signal.

I 16 år var tårnet Londons højeste bygning, indtil den 183 meter høje skyskraber NatWest Tower blev opført i City of London.

Ifølge MCR Hotels vil der dog endnu gå en rum tid, inden det bliver muligt at booke en overnatning med udsigt til en del af det centrale London, da det vil tage flere år, inden British Telecom har fraflyttet tårnet grundet omfanget af det tekniske udstyr, der skal fjernes fra bygningen.

Derudover venter man også, at der vil skulle afsættes en del tid til udarbejde et design for det kommende hotel samt til at afholde borgermøder og lignende således, at lokalbefolkningen og andre interessenter får mulighed for at give deres besyv med om planerne.

Lukket efter eksplosion
I de første år efter opførslen trak BT Tower blandt andet besøgende til med en restaurant, der roterede. Den lå på øverste etage og en rundtur varede 22 minutter. Restauranten blev dog lukket efter en bombeeksplosion i 1971, hvorefter sikkerheden i tårnet blev øget betragteligt.

C20, der er en gruppe som kæmper for bevarelsen af Londons arkitektoniske arv, hilser udsigten til et kommende hotel velkommen og udtaler, at man håber, MCR Hotels vil benytte lejligheden til at genetablere restauranten på 33. etage.

Det forholder MCR Hotels’ koncernchef og ejer Tyler Morse sig ikke direkte til. Ifølge BBC har han dog en ambition om, at historiens vingesus skal kunne høres, når hotellet åbner.

”Vi er stolte af at bidrage til at bevare dette elskede bygningsværk. Vi har til hensigt holde tårnets historie i live ved at skabe et ikonisk hotel, der slår dørene op og byder fremtidige generationer indenfor.”


Relaterede artikler:

Petter Stordalen på vej med ny nordisk hotelkæde

Hotel ommøblerer og får gaming-værelser

Emirat får 300 meter hoteltårn med 1.500 værelser