Santorini er en af de populære øer i Grækenland. (Foto: Mozgulek)

Vil teste rejsende fra 13 lande uanset nationalitet

På grund af et højt smittetal vil Grækenland nu teste ankommende flypassagerer fra 13 lande, uanset deres nationalitet. Indrejseforbuddet for statsborgere fra tredjelande er forlænget.

Irland, Frankrig, Spanien og Grækenland er blandt de lande i EU, der i øjeblikket har den højeste smitteudvikling med coronavirus. I ugene 31 og 32 var der samlet 393,88 smittetilfælde per 100.000 indbyggere i Grækenland.

Det har fået de græske myndigheder til at skærpe indrejsekravene. Det skriver Greek City Times.

De skærpede indrejsekrav betyder blandt andet, at flypassagerer, der ankommer fra 13 specifikke lande skal testes ved ankomst, uanset nationalitet.

De 13 lande er Albanien, Argentina, Brasilien, De Forenede Arabiske Emirater, Egypten, Kina, Kuba, Georgien, Indien, Libyen, Marokko, Rusland og Tyrkiet.

Forlænger indrejseforbud for tredjelande
Herudover har de græske myndigheder også valgt at forlænge indrejseforbuddet for nationaliteter fra alle tredjelande (ikke-EU og ikke-Schengen, red.) og deres familier frem til den 27. august. Indrejseforbuddet gælder dog ikke ved såkaldte nødvendige rejser, der blandt andet omfatter erhvervsrejser.

Der er dog 35 lande, hvis statsborgere er undtaget fra forbuddet, og det gælder blandt andet Australien, Canada, Japan, Storbritannien og USA.

Herudover gælder de sædvanlige regler, som man kender fra andre EU-lande, at man skal være enten færdigvaccineret, have en negativ PCR-test senest72 timer før ankomst hvis man ikke er færdigvaccineret, og alternativt en erklæring på, at man har haft COVID-19 inden for maksimalt 180 dage.

Dokumentationen skal de græske myndigheder have i en såkaldt Passenger Locator Form (PLF), som skal udfyldes før man sætter sig ombord i flyet til Grækenland.

Danskerne glade for Grækenland
Grækenland har i denne sommer været meget populær hos danskere og andre europæiske nationaliteter.

South Aegean Tourism Initiative har netop offentliggjort data, der viser, hvor turisterne på de Sydægæiske Øer egentlig kommer fra. Undersøgelsen viste, at der er stor forskel på, hvilke nationaliteter, der fylder mest på øerne, og at Rhodos er en favorit blandt danskere.

Der er flest tyske og polske turister på Rhodos, men på tredjepladsen kommer de danske.

 

Relaterede artikler:

Danskerne flokkes på Rhodos

Her vil danskerne på udlandsferie

Grækenland og Norge er nu eneste gule lande